9.7 C
Serres

Πανελλαδικές 2021: Στις 9 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμοί – Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα

Date:

Μόλις δύο ημέρες απέμειναν για την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, μιας και όπως είναι ήδη γνωστό, θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 μετά τις 13.00 μ.μ. το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, εάν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ως προς την προετοιμασία των λυκείων, για την ανάρτηση των βαθμολογιών τότε την Παρασκευή οι μαθητές θα μάθουν τις βαθμολογίες τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι βαθμοί θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.


Πάντως, η διαδικασία, που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

  • Πρώτα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των παιδιών.
  • Μετά θα ακολουθήσουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία. Η ανακοίνωση των στατιστικών είναι αυτή, που θα δώσει μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά στην πορεία των βάσεων για φέτος.
  • Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για όλα τα τμήματα, τα οποία υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο.
  • Tέλος, το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινώσει τις προθεσμίες, μέσα στις οποίες, υποχρεωτικά όλοι οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το «κανονικό» μηχανογραφικό το οποίο αφορά την εισαγωγή στα πανεπιστήμια ή και το συμπληρωματικό (δεύτερο μηχανογραφικό) το οποίο αφορά στην εισαγωγή στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) κάτι το οποίο βέβαια είναι προαιρετικό και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στα παιδιά τα οποία δεν έχουν καμία ελπίδα να εισαχθούν στα ΑΕΙ και τα οποία φέτος δυστυχώς θα είναι πολλά. Αφού ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες οι υποψήφιοι θα περιμένουν να μάθουν σε ποιο τμήμα εισήχθησαν κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στο τέλος του Αυγούστου.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα για αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου έπρεπε οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων να έχουν καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, προκειμένου να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Ήδη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, οπότε και άνοιξε η ειδική εφαρμογή, έχουν εγγραφεί σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι ώστε να έχουν τη δυνατότητα άμεσης, εύκολης ενημέρωσης στο κινητό τους. Η νέα αυτή εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πώς θα μάθουν οι υποψήφιοι του βαθμούς


Εκτός από τους «παραδοσιακούς» τρόπους φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω γραπτού μηνύματος sms στο κινητό τους να λάβουν τη βαθμολογία τους αλλά και αργότερα τον Αύγουστο τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Για να γίνει αυτό πρέπει έως την Τρίτη 6 Ιουλίου, να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη ήδη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Υπενθυμίζεται ότι το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ επιπλέον να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους τώρα και αργότερα για το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr . Για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του οι υποψήφιοι θα πρέπει αν πληκτρολογήσουν στην ιστοσελίδα :

  • τον 8-ψήφιο κωδικό τους και
  • τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από τις Σχολικές Μονάδες

Τέλος, παραδοσιακά και από το Σχολείο που έδωσαν εξετάσεις θα μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε., αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα πρέπει να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν τα αποκόμματα των τετραδίων και τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.

Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Στη συνέχεια οι (υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων.

Πηγή makthes.gr

ΕλλάδαΠαιδείαΠανελλαδικές 2021: Στις 9 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμοί - Πώς θα μάθετε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Κεραμέως: Οι εκλογές δεν επηρεάζουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Υπάρχει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό

Η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων λειτουργεί κανονικά σήμερα, ανέφερε...

Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνουν μαθήματα την Τετάρτη στο ΑΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ στη σημερινή του συνεδρίαση,...

Το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ αποχαιρετά τους φοιτητές του που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη

Τους εκλιπόντες φοιτητές του, Αναστασία Παπαγγελή και Αναστάσιο Κουτσόπουλο,...

Ν/σ για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας: Ανοικτή σε βελτιωτικές προτάσεις δήλωσε η Ν. Κεραμέως

«Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία η πολιτεία παρέχει όλα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα