Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. σύμφωνα με το ΦΕΚ 2428/7-6-2021. Advertisement   Για το Δ.ΙΕΚ Σερρών θα είναι οι παρακάτω :  ∙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. σύμφωνα με το ΦΕΚ 2428/7-6-2021. 

Advertisement
 

Για το Δ.ΙΕΚ Σερρών θα είναι οι παρακάτω : 

∙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 

∙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ) 

∙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/ WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO  GAMES) 

∙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 

Δυνατότητες υποψηφίων καταρτιζόμενων ΔΙΕΚ : 

Α΄ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ (Υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2020-21, τελειόφοιτοι και μη. 

Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής  του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μηχανογραφικού δελτίου πρώτης  φάσης) και θα αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων (15) και στις παραπάνω συγκεκριμένες ειδικότητες. 

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.  έχουν: α) οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-2021 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του  οικείου σχολικού έτους είτε όχι και β) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους,  τελειόφοιτοι και μη. 

Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των  επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο  δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα  ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Β΄ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: ME ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ / ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (Υποψήφιοι, όλοι ανεξαιρέτως) 

Advertisement
ΔΕΗ

Η δεύτερη αυτή φάση θα αφορά στις θέσεις ανά ειδικότητα που: α) δεν καλύφθηκαν από την διαδικασία  υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, επιπλέον δηλαδή των 15 ατόμων και έως 30 άτομα  με τα οποία συμπληρώνεται το τμήμα, καθώς και β) δεν προκηρύχθηκαν κατά την ανωτέρω διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι θα υπάρχουν ως επιλογή και άλλες ειδικότητες επιπλέον των παραπάνω. 

Δικαίωμα εγγραφής σε Ι.Ε.Κ. (επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕ.Λ.,  ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων), όπως αυτά  ορίζονται στον ν. 4763/2020. 

Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων της πρόσκλησης, θα υποβληθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο  του Σεπτεμβρίου. 

Στη συνέχεια ακολουθούν οι διαδικασίες επιλογής καταρτιζόμενων σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και  εγγραφών που ισχύουν σε κάθε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. για την έναρξη του εξαμήνου κατάρτισης. 

Διευκρινίζεται ότι, υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αλλά δεν θα  πετύχουν την εισαγωγή τους σε τμήμα Δημοσίου Ι.Ε.Κ., διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στην  προαναφερόμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επιλογής και εγγραφών καταρτιζόμενων Δημοσίων  Ι.Ε.Κ., κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός - video

24/10/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός – video

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα... Πατσά!

24/10/25 8:45 πμ

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

24/10/25 8:38 πμ

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

Ενημέρωση για τη Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

24/10/25 8:23 πμ

Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot