Μια σειρά από γνώσεις διάσπαρτες στην οικονομική θεωρία, αλλά και όσα γνωρίζει από την καθημερινότητα σε τρέχοντα οικονομικά ζητήματα (όπως ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική μιας χώρας) χρειάστηκε να ... Περισσότερα

Πανελλήνια πρωτιά για τον Εβρίτη Αναστάση Βασιλειάδη στην Ολυμπιάδα Οικονομικών

Epiloges Press

Epiloges Press

Μια σειρά από γνώσεις διάσπαρτες στην οικονομική θεωρία, αλλά και όσα γνωρίζει από την καθημερινότητα σε τρέχοντα οικονομικά ζητήματα (όπως ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική μιας χώρας) χρειάστηκε να επιστρατεύσει ο 17χρονος μαθητής της Β΄ Λυκείου, Αναστάσης Βασιλειάδης, για να απαντήσει στο ερώτημα, ποιες θα ήταν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και γιατί θα καταγραφόταν υποτίμηση του νομίσματος.

Χάρη σε αυτήν αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες απαντήσεις που έδωσε στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού της Οικονομικής Ολυμπιάδας, ο ίδιος κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 3007 παιδιά από 168 σχολεία της χώρας και τον Σεπτέμβριο θα μεταβεί στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας για τη διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.

Πανελλήνια πρωτιά για τον Εβρίτη Αναστάση Βασιλειάδη στην Ολυμπιάδα Οικονομικών

«Για να απαντηθούν τέτοιου είδους ερωτήσεις απαιτείται ένας συνδυασμός πληροφοριών της οικονομικής θεωρίας και της πραγματικής γνώσης από πραγματικά γεγονότα. Ζητήματα που πρέπει κανείς να συνεκτιμήσει σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, τη ροή χρημάτων στην οικονομία, την ανταγωνιστικότητα και πολλούς ακόμη οικονομικούς δείκτες, ενώ απαιτείται κριτική σκέψη και μια καλή γνώση των οικονομικών επιπτώσεων. Γενικά στα οικονομικά οποιαδήποτε κίνηση φέρνει μια αντικίνηση και ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να αντιληφθεί την αλυσιδωτή αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή στο status quo» επισημαίνει ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στην Οικονομική Ολυμπιάδα, τονίζει ότι περιλαμβάνει μια ευρεία γνώση οικονομικών μικροοικονομίας, μακροοικονομίας και διεθνούς οικονομίας, ενώ παράλληλα εξετάζει την κριτική σκέψη και τι θα μπορούσε να συμβεί σε πραγματικές συνθήκες. Μιλώντας για τον εαυτό του, σημειώνει πως το προσωπικό του ενδιαφέρον του για την οικονομία προέκυψε από το γενικότερο ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές επιστήμες, τα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις και προσθέτει: «Θυμάμαι ότι από μικρός παρακολουθούσα την συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα είδα πώς η πανδημία είχε επίδραση στην οικονομία και στην καθημερινότητα. Όλο αυτό μου δημιούργησε μια αγάπη για το αντικείμενο, ένα ενδιαφέρον για να εξερευνήσω παραπάνω το θέμα και όσο πιο πολύ ασχολούμαι με τα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις, τόσο το ενδιαφέρον μεγαλώνει. Σίγουρα επιθυμώ να σπουδάσω στον χώρο αυτό, αλλά αφήνω τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ώστε να εξειδικεύσω στο μέλλον καθώς ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει μια πολύπλευρη εκπαίδευση με γνώσεις από πολλούς τομείς».

Advertisement
MEGA

Όταν ρωτάται για το μυστικό της επιτυχίας του ο Αναστάσης Βασιλειάδης απαντά: «θέλει τρέλα, όνειρα, αγάπη γι΄ αυτό που κάνει ο καθένας. Χρειάζεται να μπορεί να δοκιμάζει πράγματα που θα τον βγάλουν από τη ζώνη ασφάλειάς του και θα έχει αποτέλεσμα σε προσωπικό επίπεδο».

Ο Αναστάσης είναι υπότροφος και οικότροφος στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια από την Αλεξανδρούπολη. Ο τελικός του διαγωνισμού έγινε στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου του Ψυχικού.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρ. Κέλλας στη Βουλή: «Στήριξη αγροτών με επιδότηση καυσίμων και έκτακτες ενισχύσεις»

31/03/26 9:13 μμ

Χρ. Κέλλας στη Βουλή: «Στήριξη αγροτών με επιδότηση καυσίμων και έκτακτες ενισχύσεις»

Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΤΔΕ του ΕΦΚΑ και τις επιπτώσεις του στους συνταξιούχους - video

31/03/26 9:08 μμ

Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΤΔΕ του ΕΦΚΑ και τις επιπτώσεις του στους συνταξιούχους – video

Ε.Ε.: Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό - Κέντρα επιστροφών εκτός συνόρων - video

31/03/26 9:00 μμ

Ε.Ε.: Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό – Κέντρα επιστροφών εκτός συνόρων – video

Λαϊκή αγορά: Περιορισμένες οι αγορές λόγω της ακρίβειας - video

31/03/26 8:41 μμ

Λαϊκή αγορά: Περιορισμένες οι αγορές λόγω της ακρίβειας – video

Κακοκαιρία Erminio: Πότε θα χτυπήσει τον νομό Σερρών - video

31/03/26 8:27 μμ

Κακοκαιρία Erminio: Πότε θα χτυπήσει τον νομό Σερρών – video

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι Σερραίοι που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή

31/03/26 8:09 μμ

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι Σερραίοι που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή

ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης ώσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

31/03/26 8:00 μμ

ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης όσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών - να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

31/03/26 7:41 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών – να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:09 μμ

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:07 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

31/03/26 7:05 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )