Πανελλήνιες 2018: Για διαβασμένους η Ιστορία και η Φυσική,παγίδα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Στην Ιστορία, τη Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2018.

Θέματα φυσικής (Πανελλήνιες 2018)

«Τα θέματα Φυσικής Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στις Πανελλήνιες 2018 ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας.
Απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσαν την κατανόηση των εκφωνήσεων και ζητούμενων» σημειώνει η Νάνσυ Σαμαρά, φυσικός στο κοινωνικό φροντιστήριο. Αναλυτικότερα για τα θέματα αναφέρει πως το Α’ ήταν για προσεκτικούς μαθητές, το Β’ για καλά διαβασμένους, το Γ’ ένα συνδυαστικό πρόβλημα που εξέταζε 2 κεφάλαια της ύλης (1ο και 5ο), χωρίς ασάφειες στην διατύπωση και το Δ’ για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές πάνω στο κεφάλαιο της μηχανικής του στερεού σώματος».
«Η δυσκολία των υποερωτημάτων αυξανόταν και απαιτούσε συγκέντρωση και αρκετό χρόνο για την επίλυση των μεθοδολογιών» καταλήγει.

Ιστορία  (Πανελλήνιες 2018)

Θέματα βατά που καλύπτουν βασικά κομμάτια της εξεταστέας ύλης κρίνονται εκείνα της Ιστορίας στις Πανελλήνιες 2018, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Νικητοπούλου, φιλόλογος στο κοινωνικό φροντιστήριο. «Συνολικά τα ζητούμενα ήταν ξεκάθαρα χωρίς περιθώρια για ασάφειες. Ωστόσο, οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι αρκετά προσεκτικοί για να αποδώσουν σωστά και εμπεριστατωμένα όλες τους τις απαντήσεις» προσθέτει.

Ειδικότερα σημειώνει: «Οι ορισμοί που ζητήθηκαν στο Θεμα Α’ καθώς και η κλειστού τύπου ερώτηση Σωστού-Λάθους δεν παρουσίαζαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Στο Θέμα Β’, οι ερωτήσεις απαιτούσαν γνώσεις από το κεφάλαιο των κομμάτων και του Κρητικού ζητήματος. Το θέμα Γ’ μπορεί να χαρακτηριστεί πιο απαιτητικό καθώς ανάμεσα στα παραθέματα που έπρεπε να επεξεργαστούν οι υποψήφιοι, υπήρχε ένα απόσπασμα σε καθαρεύουσα και ένας πίνακας στοιχείων, προσαρμοσμένος για τις ανάγκες της εξέτασης. Το θέμα Δ’ δεν περιείχε κάτι που θα μπορούσε να τους δυσκολέψει».

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον  (Πανελλήνιες 2018)

Βατά και μειωμένης δυσκολίας σε σχέση με τα τελευταία χρόνια αλλά και με κάποιες παγίδες κρίνει ο Παναγιώτης Βασιλάς τα θέματα στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον στις Πανελλήνιες 2018. «Υπήρχαν “παγίδες”, κυρίως στο κομμάτι της θεωρίας(Α’-Β’ θέματα) αλλά σίγουρα όχι παραπάνω από το συνηθισμένο.

Στα θέματα ανάπτυξης προγραμμάτων (Γ’ και Δ’) τα ερωτήματα ήταν αυξανόμενης δυσκολίας – κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν μονάδες και μόνο τα τελευταία ερωτήματα ήταν κάπως απαιτητικά. Συνολικά και με βάση τι έχουμε συνηθίσει την τελευταία 7ετία (όπου το μάθημα έχει “δυσκολέψει” αισθητά σε σχέση με τη δεκαετία του 2000-2010) τα θέματα κρίνονται βατά» προσθέτει.

[iefimerida.gr]
Δείτε τα σημερινά θέματα και τις λύσεις τους από το φροντιστήριο Πρίσμα


Babis


unnamed

  Φροντιστήριο ΠΡΙΣΜΑ

Ανατολικής Θράκης 5, Πλατεία Εμπορίου, Σέρρες

6974731996 | 2321 303040 | info@prisma-edu.gr

13-6-2018: Ιστορία προσανατολισμού (θέματα – λύσεις)

13-6-2018: Φυσική προσανατολισμού (θέματα – λύσεις)

13-6-2018: Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγρ. περιβάλλον (θέματα – λύσεις)

ΕλλάδαΠαιδείαΠανελλήνιες 2018: Για διαβασμένους η Ιστορία και η Φυσική,παγίδα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ): Τι είναι και τι παρέχει;

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που υπάγεται...

Θεσσαλονίκη: Ανακαινίζονται όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου – Η ανάρτηση Αγγελούδη

Σε μία σημαντική παρέμβαση για τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης...

Απ. Βανταράκης: Να μπει σε όλα τα δημοτικά σχολεία μία ώρα την εβδομάδα μάθημα για διατροφή

Μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μεσοσταθμικά 7% σε παιδιά με...

Τελευταία Νέα