Σε τι θα εξεταστούν οι υποψήφιοι     Συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, με μαθήματα ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε τι θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

 

 

Συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, με μαθήματα ειδικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν αύριο στα εξής μαθήματα:

 

Ηλεκτροτεχνία 2, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Υγιεινή, και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ).

Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Ιστορία και Πληροφορική

Στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων των ΓΕΛ.

Βατά τα θέματα

Βατά ήταν τα θέματα στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους υποψήφιους των πανελλαδικών των ΓΕΛ.

Τα θέματα της Ιστορίας ήταν «σαφή, κατανοητά και μέχρι έναν βαθμό αναμενόμενα», όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Χατζοπούλου, διδάκτωρ ιστορικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

«Εξετάστηκε όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και χρειάστηκε να έχουν οι υποψήφιοι την εποπτεία της», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε έναν βαθμό τα θέματα ήταν αναμενόμενα, λόγω της διαμόρφωσης της ύλης που προήλθε από τις περικοπές εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων, αλλά και λόγω των προσθηκών που είχαν γίνει στη φετινή ύλη για το νέο σύστημα. Χαρακτήρισε τα θέματα στην Α ενότητα «απλά και εύκολα» και της Β «αναμενόμενα», «χωρίς να απαιτούν κριτική ή συνδυαστική σκέψη».

Όπως συνηθίζεται τα θέματα Γ και Δ ήταν πιο απαιτητικά.

 

«Το Γ1 είναι πιθανόν να δυσκόλεψε λίγο παραπάνω τους υποψήφιους, καθώς έπρεπε να επιστρατεύουν την κριτική τους ικανότητα. Το Δ1 ήταν από κομμάτι της ύλης που προστέθηκε φέτος και οι μαθητές έπρεπε να επιστρατεύσουν την συνδυαστική τους ικανότητα, για να αντλήσουν πληροφορίες από τις πηγές», τόνισε.

Σε γενικές γραμμές η κ. Χατζοπούλου εκτίμησε ότι τα θέματα δεν θα δυσκόλεψαν τους μαθητές και ότι ήταν πιο εύκολα από προηγούμενες χρονιές.

Advertisement
MEGA

Σχετικά με τα θέματα της Ιστορίας, που εξετάστηκαν υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα, η κ. Χατζοπούλου τα χαρακτήρισε «πιο απαιτητικά», κάτι που συνδέεται και με το γεγονός ότι η εξεταστέα ύλη για το παλαιό σύστημα δεν είχε μειωθεί.

Τα θέματα ήταν σαφή, σύμφωνα με την κ. Χατζοπούλου, ωστόσο, οι υποψήφιοι θα έπρεπε να κάνουν σωστή διαχείριση χρόνου, καθώς ήταν πολλά τα υπο-ερωτήματα, ειδικά στο θέμα Γ1.

Για το μάθημα της Πληροφορικής (νέο σύστημα), στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα θέματα ήταν βατά και κάλυπταν μεγάλο μέρος και της νέας ύλης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου,τα θέματα ήταν σαφή και δεν έκρυβαν παγίδες.

Όσον αφορά στους υποψήφιους που εξετάστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (παλαιό σύστημα), είχαν να αντιμετωπίσουν βατά θέματα, αν και πιο δύσκολα από τα περυσινά.

Όπως ανέφερε, ο κ. Αλεξόπουλος, «τα θέματα είχαν σαφείς εκφωνήσεις, δεν έκρυβαν ιδιαίτερες παγίδες και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης». Χαρακτήρισε «βατά» τα θέματα της θεωρίας, με αναμενόμενα ερωτήματα, ενώ τα θέματα Γ και Δ κάλυπταν μεγάλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

26/02/26 12:06 πμ

Λουτσέσκου: «Περισσότερα πράγματα έχει να χάσει η Θέλτα, παρά εμείς»

Ζάκυνθος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην παιδίατρο του νοσοκομείου, για το βρέφος με τη μηνιγγίτιδα

25/02/26 11:53 μμ

Ζάκυνθος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην παιδίατρο του νοσοκομείου, για το βρέφος με μηνιγγίτιδα

Ν. Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

25/02/26 11:48 μμ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

https://epiloges.tv/wp-content/uploads/2024/02/kampana-eortologio.jpg

25/02/26 11:44 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Φεβρουαρίου

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Καμία έρευνα σε εξέλιξη για παράβαση του ενωσιακού δικαίου

25/02/26 11:42 μμ

ΥΠΕΘΟΟ – Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Καμία έρευνα σε εξέλιξη για παράβαση του ενωσιακού δικαίου

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Τσεχία η Μαρία Ραφαηλίδου

25/02/26 11:37 μμ

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Τσεχία η Μαρία Ραφαηλίδου

25/02/26 11:33 μμ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Η κυρία Καρυστιανού όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται – Εκτός και αν το κάνει σκοπίμως …»

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

25/02/26 11:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ – Αθωώθηκε ιερέας λόγω αμφιβολιών

25/02/26 11:22 μμ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ – Αθωώθηκε ιερέας λόγω αμφιβολιών

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

25/02/26 11:06 μμ

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

25/02/26 10:58 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

Σε λειτουργία το railway.gov.gr - Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο

25/02/26 10:50 μμ

Σε λειτουργία το railway.gov.gr – Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο