Μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών με σημείο εκκίνησης την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών με σημείο εκκίνησης την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής

Advertisement
 

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή μία πανηγυρική συνεδρίαση, ενώ θα ακολουθήσει σειρά άλλων εκδηλώσεων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, η Βουλή των Ελλήνων, το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα υλοποιήσουν σειρά κοινών πρωτοβουλιών με σημείο εκκίνησης την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 17:00, όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το κοινό λογότυπο της επετείου.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου και της Βουλής, τη συνεδρίαση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, θα προεδρεύσει ο Α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας και θα τοποθετηθούν ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς (με ζωντανή διαδικτυακή παρέμβαση) και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Θα ακολουθήσει φωταγώγηση της πρόσοψης του κτιρίου της Βουλής με το λογότυπο της επετείου των 40 χρόνων.

Advertisement
ΔΕΗ

Στόχος των κοινών δράσεων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι:

Να τροφοδοτήσουν τη δημόσια συζήτηση για τον απολογισμό τεσσάρων δεκαετιών της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της Ένωσης, πώς αυτό άλλαξε τη χώρα και πόσο καθορίζει πλέον τη ζωή και τις προοπτικές μας.
Να αναδείξουν την ιστορική σημασία της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και σε σχέση με τη συνολική εθνική πορεία των 200 ετών από το1821.
Να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εκφράσουν τις προσδοκίες τους στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που θα αρχίσει σύντομα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022.

Advertisement
Family Kitchen


Ενδεικτικά, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 περιλαμβάνουν:

Κοινή κεντρική εκδήλωση για την 9η Μαΐου (Ημέρα της Ευρώπης) με επίκεντρο τη συμβολή της ΕΕ στην σύγχρονη Ελλάδα.
Περιφερειακή διάσταση με εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες προκειμένου να αναδειχθεί η συμβολή της Ένωσης στις τοπικές κοινωνίες με απτό τρόπο (σε συνεργασία με τις περιφέρειες, τα Κέντρα Πληροφόρησης Europe Direct, εθελοντές του δικτύου μαζί.eu, και τα τοπικά ΜΜΕ).
Δημόσια συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της συμμετοχής μας.
Μαρτυρίες-συνεντεύξεις πρωταγωνιστών της συμμετοχής της χώρας μας στην ΕΕ σε τηλεοπτικούς σταθμούς και κοινωνικά δίκτυα.
Συλλογή και προβολή μαρτυριών πολιτών της χώρας για το αποτύπωμα της ΕΕ στον τόπο διαμονής τους, σε συνεργασία με τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Ενημέρωσης, το δίκτυο των Σχολείων-Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το δίκτυο εθελοντών του μαζί.eu (δημιουργία οπτικοακουστικής βιβλιοθήκης ανά περιοχή/περιφέρεια και αξιοποίηση σε κατά τόπους εκδηλώσεις).
Έκδοση επετειακού γραμματοσήμου 1981-2021 – 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video