Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε επί του Αστέρα Τρίπολης, στις Σέρρες. Η ισχυρή βροχόπτωση δυσχέραινε   το έργο των παικτών. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τις «στημένες» φάσεις με τον Αρκάδες να γνωρίζουν τρίτη σερί ήττα.

Μετά την λήξη ακολούθησαν  όπως ήταν φυσικό πανηγυρισμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων

Advertisement

Με γκολ του Φαρές στο 82ο λεπτό, ο Πανσερραϊκός «λύγισε» τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League, πήρε βαθιά «ανάσα» καθώς ξέφυγε πολύ απ’ την επικίνδυνη ζώνη κι αρχίζει πλέον να κοιτάει τα πιο ψηλά… πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μπετανκόρ με εύστοχο πέναλτι το 15’ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των «λιονταριών», ενώ ο Μακέντα στο 33’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την αρκαδική ομάδα.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 6’ με το τελείωμα του Μπετανκόρ που έφυγε άουτ. Στο 13’ μετά από σουτ του Χατζηστραβού ο Τσιντώτας απέκρουσε και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Μπετανκόρ. Ο Ισπανός φορ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ (1-0) και σημειώνοντας το 10ο εφετινό του γκολ στη Λίγκα.

Στο 20’ ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά με το μακρινό σουτ του Αλάγκμπε, που έβγαλε στη γωνία του ο Γκουγκεσασβίλι, ενώ στο 32’ από εκτέλεση κόρνερ του Ντέλετιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Σαλαζάρ που έκανε ένα αδύναμο σουτ κι ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα όταν από κόρνερ του Καλτσά, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Μακέντα τη δεύτερη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 39’ Στάικος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο και με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου (47’) από νέο κόρνερ του Καλτσά και κόντρα πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε εντυπωσιακά.

Advertisement

Τρία λεπτά αργότερα (50’) από σέντρα του Χατζηστραβού ο Τσιντώτας πρόλαβε τον Μπέτανκορ, όμως από την επέμβασή του η μπάλα στρώθηκε στον Στάικο. Ο μέσος του Πανσερραϊκού έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα τον σταμάτησε, ενώ στο 67’ το πολύ καλό πλασέ του Τομάς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η επιμονή των «λιονταριών» επιβραβεύτηκε στο 82, όταν από κόρνερ του Τομάς ο Τσιντώτας δεν έκανε έξοδο κι ο Φαρές με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στον Πανσερραϊκό σε ένα πολύ καθοριστικό χρονικό σημείο.

Τρία λεπτά μετά (85’) ο Μπετανκόρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Αστέρα, ενώ στο 90’ ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας όταν από σέντρα του Χουχούμη, ο Ρεγκίς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι κι απομακρύνθηκε στην τελευταία «μεγάλη» φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: 89’ Ζέλεν – 86’ Άλχο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (88’ Καρασαλίδης), Στάικος, Χατζηστραβός (88’ Τέρζιτς), Σαλαζάρ (70’ Καπτούμ), Ντέλετιτς (61’ Τομάς), Μπετανκόρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Ντέλι, Τριανταφυλλόπουλος, Γκαρσία (72’ Άλχο), Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (72’ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Καλτσάς, Αλάγκμπε, Παλάσιος (58’ Ρεγκίς Κρεσπί), Μακέντα (83’ Τζιμας).

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα