Βάζοντας τρία γκολ στα πρώτα 30 λεπτά, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τους Τούρκους και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.   Ο τουρκικός Τύπος προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Βάζοντας τρία γκολ στα πρώτα 30 λεπτά, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τους Τούρκους και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

 

Ο τουρκικός Τύπος προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να δώσει εθνικές προεκτάσεις στο παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ποντάροντας στην ανωτερότητα του. Αυτή που έδειξε και στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, δηλαδή, καθαρίζοντας από νωρίς το ματς και παίρνοντας το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει, στη χειρότερη περίπτωση, την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, πίεσε τη Μπεσίκτας και δεν άργησε να σκοράρει:

Ωραία κάθετη Σβαμπ για τον Γιαννούλη στο 7′, αυτός «έσπασε» για τον Τζόλη και ο πιτσιρικάς τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δημιουργούσαν προβλήματα στην τουρκική άμυνα.

Αυτά επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά στο 24′, όταν ο Πέλκας βρήκε τον Άκπομ και αυτός με τρομερή ενέργεια έδωσε στον Τζόλη, ο οποίος από κοντά σκόραρε ξανά και έγραψε το 2-0! Και μέχρι να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι γίνεται, στο 30′ ο εκπληκτικός νεαρός του ΠΑΟΚ «έγραψε» και ασίστ, δίνοντας την πάσα στον Πέλκα για το 3-0 σε κενή εστία!

Το ματς κυλούσε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι από νωρίς είχαν βάλει βάσεις πρόκρισης, αλλά το πρώτο ημίχρονο δεν έκλεισε καλά…

Αρχικά επειδή η Μπεσίκτας μείωσε σε 3-1 στο 37′ με τον Λάριν μετά τη σένρα του Λενς που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαννούλη, εν συνεχεία επειδή στο 40′ ο Άκπομ αστόχησε σε πέναλτι -το οποίο κέρδισε ο ίδιος- για να καθαρίσει οριστικά το ματς και στο τέλος επειδή ο Ροντρίγκο τραυματίστηκε στο 44′ και άφησε τη θέση του στον Λημνιό.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα αν στο 49′ ο Ζίβκοβιτς δεν απέκρουε στη μεγάλη ευκαιρία του Ενγκούντου για τους Τούρκους, οι οποίοι έπαιζαν μπροστά για να μειώσουν κι άλλο και άφηναν συνεχώς χώρους πίσω. Κάπως έτσι, στο 58′, ο ΠΑΟΚ είχε πολύ μεγάλη φάση για το τέταρτο γκολ αλλά ο Λημνιός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντεστάνογλου και το ματς συνεχίστηκε με τους Τούρκους να προσπαθούν και τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό.

Στο 67′ ο δικέφαλος του βορρά είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τζόλη, ο οποιος αυτή τη φορά δε βρήκε δίχτυα, για να ακολουθήσει η αντικατάσταση του Πέλκα από τον Εσίτι, αφού ο Φερέιρα ήθελε να θωρακίσει την ομάδα του στο χώρο του κέντρου. Οπως και έγινε δηλαδή, με τους Θεσσαλονικούς να παίρνουν το «εισιτήριο» για τον γ’ προκριματικό γύρο, κυνηγώντας το όνειρο της παρθενικής συμμετοχή τους σε όμιλο του Champions League.

Advertisement
Family Kitchen

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (44′ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (84′ Ζαμπά), Πέλκας (76′ Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (82′ Ναγίρ), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χούτσινσον, Γιουσάλ, Μπόιντ (46′ Εζιάκουπ), Μενσά (70′ Ταϊκούζ), Ν’ Κουντού, Λαρίν.

 

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή