Παπαευαγγέλου για δήμο Κορδελιού – Ευόσμου: Εκτός από περιοριστικά μέτρα να υπάρξει και μεγάλος αριθμός τεστ

Τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα, τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

 
Η κα. Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εντοπισμό της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον Εύοσμο. Δεδομένου ότι το στέλεχος αυτό δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, η καθηγήτρια τόνισε ότι εκτός από τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να υπάρξει και μεγάλος αριθμός τεστ.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρέμεινε σταθερός και υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα, είπε η καθηγήτρια. Εξ αυτών τα 5.500 -δηλαδή περισσότερα από τα μισά- εντοπίζονται στην Αττική.


Babis


 
Το Rt μειώθηκε κάτω από το 1 στην Αττική, δείχνοντας ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

Πηγή thestival.gr
 

ΕλλάδαΠαπαευαγγέλου για δήμο Κορδελιού – Ευόσμου: Εκτός από περιοριστικά μέτρα να υπάρξει...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γρεβενά: “Kυρατζήδων μονοπάτια” στα βουνά με μηχανές

Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή...

Θεσσαλονίκη: 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαρέματος με φελλό στη Νέα Παραλία

Σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί το 12ο Πανελλήνιο...

“Εφυγε” ο ηθοποιός Δημήτρης Κολοβός

“Έφυγε” από την ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Κολοβός, αδελφός...

Το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας: Ένας φυσικός θησαυρός

Μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας, στην...

Τελευταία Νέα