Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας σχολίασε την απόφαση των Βρετανών να εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού και τα παιδιά, σημειώνοντας ότι η απόφαση τους «δε μας ξαφνιάζει».   Σταθερή χαρακτήρισε την πορεία της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας σχολίασε την απόφαση των Βρετανών να εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού και τα παιδιά, σημειώνοντας ότι η απόφαση τους «δε μας ξαφνιάζει».

 

Σταθερή χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι κύρια χαρακτηριστικά είναι η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές και ο περιορισμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, τόνισε ότι ορισμένες περιοχές ακόμα «βράζουν».

Αναφορικά με την κατανομή των 1.251 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, ανέφερε ότι στην Αττική καταγράφονται 250, στη Θεσσαλονίκη 243 και στο Κιλκίς 102 νέες μολύνσεις Covid-19.

Μάλιστα, η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή εισηγήθηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, παρά την υποτονική βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Το πιο σημαντικό για την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι η κατάσταση των ΜΕΘ, η οποία δε βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε. Επομένως, η αύξηση της κινητικότητας θα επιβάρυνε το επιδημιολογικό φορτίο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο όφελος για τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα αφού ακολουθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Η ίδια επανέλαβε ότι η εκπαίδευση είναι η απόλυτη προετραιότητα τους και ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαίδευση με φυσική παρουσία.«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν» υπογράμμισε, εμμένοντας στη θέση των επιστημόνων ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας σχολίασε την απόφαση των Βρετανών να εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού και τα παιδιά, σημειώνοντας ότι η απόφαση τους «δε μας ξαφνιάζει».

 

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Βρετανίας, η οποία όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, επιδεικνύει αυξημένα αντανακλαστικά και τόλμη.

Advertisement
MEGA

Έτσι αναφέρθηκε στο 1999, οπότε και η Βρετανία προχώρησε στον εμβολιασμό του 80% των παιδιών και των εφήβων για τη μηνιγγίτιδα ομάδας C, πρωτοπορώντας στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο 2012, οπότε καταγράφηκε στη χώρα έξαρση του κοκκύτη με αποτέλεσμα να πεθαίνουν βρέφη, όπως σημείωσε η καθηγήτρια, η Βρετανία εμβολίασε όλες τις εγκύους και σταμάτησε την ενδημική έξαρση του κοκκύτη.

 

Πηγή skai.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή