Παπαευαγγέλου: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών

«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης» επισήμανε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό. «Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, και με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Εμβολιασμών, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρσι για την ηλικία άνω των 16. «Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε πάντως.

Εμβολιασμοί παιδιών: Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου αν υπάρξει έγκριση στην εισήγηση οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. «Τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων. Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» διευκρίνισε. Μέσα στον Ιούλιο μπορούν να εγκριθούν κι άλλα εμβόλια, προς το παρόν έχουμε μόνο της Pfizer, πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, μελετούμε τη νοσηρότητα παιδιών με υποκείμενα νοσήματα 12 με 15. Θα εισηγηθούμε πιθανότατα να προστατευθούν και τα παιδιά αυτά, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο.




Babis

Με αφορμή τη μεταδοτικότητα του ιού σχολίασε δε ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα στα μικρά παιδιά κάτω του έτους τα οποία είναι λίγο πιο ευάλωτα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα νοσηλείας. «Δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βαρύτερη νόσο» είπε.

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες των εμβολίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχουμε δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε 20 και 30 χρόνια, αλλά με βάση τη βιολογία και την τεχνολογία για το mRNA δεν προκύπτει ότι τα εμβόλια θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις ή ότι έχουν σχέση με την αναπαραγωγή.

Πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΠαπαευαγγέλου: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη χρήση υδάτων του Άρδα

Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και...

Απομακρύνεται ο Λιμενάρχης Αλοννήσου – ΕΔΕ για επικίνδυνο συμβάν στο λιμάνι

Σε απομάκρυνση του Λιμενάρχη Αλοννήσου προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας...

Σπάτα: Το ντοκουμέντο που φέρνει την ανατροπή στο τραγικό τέλος της ζωής του 19χρονου Νικόλα

Ήταν Ιούλιος του 2022 όταν είχε βρεθεί δεμένος πισθάγκωνα,...

Τελευταία Νέα