32.5 C
Serres

Παραιτήθηκαν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τεμπονέρας, Αντ. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας

Date:

Παραιτήθηκαν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας (μέλος της ΠΓ), ο Αντώνης Κοτσακάς (πρώην πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας) και ο Χάρης Τσιόκας (μέλος Οργανωτικού Γραφείου).

Στο κείμενο-παρέμβασή τους που εστάλη στον πρόεδρο και τη γραμματέα του κόμματος, το οποίο κοινοποιείται στα μέλη της ΠΓ και θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της ΚΕ, οι τρεις υπογράφοντες ανακοινώνουν ότι αποχωρούν «από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων “εξουσιοδοτισμό”)», ωστόσο παραμένουν «στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων (διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης)».

Όπως σημειώνουν, «η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο-παρέμβαση των κ.κ. Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα:

«Προς σ.Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προς Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση στα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτήν την παρέμβασή μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων “εξουσιοδοτισμό”).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθησή μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές.Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευσή μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόταση που κατά την άποψή μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Καταστήσαμε σαφές ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.

Τονίσαμε, όμως, ταυτόχρονα την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο. Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για “τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ“.

Ευχόμαστε, και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμότητας.

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

Ενημέρωση: Το κείμενο παρέμβαση θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της ΚΕ».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτικήΠαραιτήθηκαν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τεμπονέρας, Αντ. Κοτσακάς και Χ....

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: «Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό με την ΕΕ σε πρωταγωνιστικό ρόλο»

«Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη...

Στ. Κασσελάκης στον Ν. Χριστοδουλίδη: Στηρίζουμε την προσπάθεια για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Την αμέριστη υποστήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία για μια...

Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στα Αρχαιολογικά Μουσεία Δήλου και Μυκόνου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε σήμερα το...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα