Ο Άλεξ Μουμπρού, παραμένει από τις 15 Σεπτεμβρίου νοσηλευμένος σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης έχοντας χάσει 16 κιλά

Παραμένει νοσηλευμένος επί 25 ημέρες και έχει χάσει 16 κιλά ο Άλεξ Μουμπρού

Epilogestv

Epilogestv

Αφού υποχρεώθηκε να δει με πολιτικά από τον πάγκο την ομάδα του, την εθνική Γερμανίας, να κατακτά το χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ 2025 στη Ρίγα, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» Άλεξ Μουμπρού, παραμένει έκτοτε και συγκεκριμένα από τις 15 Σεπτεμβρίου νοσηλευμένος σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης έχοντας χάσει 16 κιλά. Χωρίς να βάλει στο στόμα του στερεά τροφή εξαιτίας της παγκρεατίτιδας που τον ταλαιπωρεί επί τρεις εβδομάδες.

Advertisement
 

Ήταν στις 25 Αυγούστου όταν ο Ισπανός Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Άλεξ Μουμπρού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Τάμπερε στη Φινλανδία, με οξεία λοίμωξη κι ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Αυγούστου, η Γερμανία θα έδινε τον πρώτο αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ απέναντι στο Μαυροβούνιο, για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Ο άμεσος συνεργάτης του Άλαν Ιμπραχίμαγκιτς κάθισε αντ’ αυτού όρθιος στον συγκεκριμένο αγώνα που έληξε με νίκη 106-76 υπέρ των Γερμανών.

Ο Μουμπρού παρέμεινε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, αλλά πήρε εξιτήριο πριν την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ και κατάφερε να ταξιδέψει με την αποστολή της εθνικής Γερμανίας στη Ρίγα. Είχε διαγνωσθεί με οξεία παγκρεατίτιδα και ήταν όμως πολύ αδύναμος για να βρίσκεται όρθιος στον πάγκο των «πάντσερ».

Και στις 8 Σεπτεμβρίου, η γερμανική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι «ο Άλεξ Μουμπρού θα δώσει το ρόλο του ως προπονητής για το υπόλοιπο τουρνουά στον ομοσπονδιακό προπονητή Άλαν Ιμπραχίμαγκιτς. Ο Άλεξ θα υποστηρίζει από τον πάγκο και θα συνεχίσει να είναι στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου».

Ο ίδιος ο Άλεξ Μουμπρού είχε δηλώσει: «Τις τελευταίες ημέρες συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι σωματικά έτοιμος να προπονήσω την ομάδα από την άκρη του πάγκου κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αποφάσισα να προσαρμόσω τους ρόλους του προπονητικού επιτελείου και να δώσω στον Ιμπραχίμαγκιτς την ευθύνη του προπονητή κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θα εξακολουθώ να βρίσκομαι στον πάγκο, υποστηρίζοντας την ομάδα, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο «Γολγοθάς» του 46χρονου παλαίμαχου Ισπανού διεθνή μπασκετμπολίστα και πλέον προπονητή… δεν έχει όμως τελειώσει. Μετά από περισσότερες από τρεις εβδομάδες με λήψη μόνο υγρών, θα παραμείνει τουλάχιστον 10 ακόμη ημέρες στο νοσοκομείο, φτάνοντας δηλαδή τις 35 ημέρες νοσηλευμένος.

Ακόμη κι όταν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Άλεξ Μουμπρού θα πρέπει να παραμείνει σε πλήρη ανάπαυση στο σπίτι του ενώ όταν δυναμώσει θα υποβληθεί σε αφαίρεση χοληδόχου κύστης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βραβεία CAF 2025: Οι φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα

16/11/25 9:30 μμ

Βραβεία CAF 2025: Οι φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα

Πώς θα μπορούσε να είναι η «φάρμα του μέλλοντος»;

16/11/25 9:25 μμ

Πώς θα μπορούσε να είναι η «φάρμα του μέλλοντος»;

Το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Σερρών

16/11/25 9:18 μμ

Το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Σερρών

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν σέλας στη Γη. Η έκρηξη αυτού του άστρου θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρά της

16/11/25 9:21 μμ

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν σέλας στη Γη. Η έκρηξη αυτού του άστρου θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρά της

Εκλογές στη Χιλή - Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

16/11/25 9:11 μμ

Εκλογές στη Χιλή – Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

Πήρε εξιτήριο ο Όσκαρ μετά από 5 ημέρες νοσηλείας

16/11/25 9:10 μμ

Πήρε εξιτήριο ο Όσκαρ μετά από 5 ημέρες νοσηλείας

Ιράν: Σπορά νεφών μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών

16/11/25 8:49 μμ

Ιράν: Σπορά νεφών μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών

Ίδρωσε για να νικήσει τον Άρη ο Παναθηναϊκός... «καθάρισε» ο Φαρίντ στο ντεμπούτο του στην GBL

16/11/25 8:46 μμ

Ίδρωσε για να νικήσει τον Άρη ο Παναθηναϊκός… «καθάρισε» ο Φαρίντ στο ντεμπούτο του στην GBL

Καταθέσεις στεφάνων και έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

16/11/25 8:45 μμ

Θεσσαλονίκη: Καταθέσεις στεφάνων και έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

24ωρη απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι και οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train στις 18 Νοεμβρίου

16/11/25 8:36 μμ

24ωρη απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι και οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train στις 18 Νοεμβρίου

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

16/11/25 9:12 μμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Παράλληλες Εκδηλώσεις του Συνεδρίου «Η Αρχιτεκτονική της πόλης και νέοι ορίζοντες – ΣΕΡΡΕΣ±100»

16/11/25 8:08 μμ

Παράλληλες Εκδηλώσεις του Συνεδρίου «Η Αρχιτεκτονική της πόλης και νέοι ορίζοντες – ΣΕΡΡΕΣ±100»

Σχολιάστε

17 − δεκαέξι =