Σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά σκάφους του λιμενικού σώματος, προέβη σήμερα τουρκική ακταιωρός, η οποία εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Σάμου προκειμένου να περισυλλέξει μία σορό, μετά την ανατροπή ... Περισσότερα

λιμενικο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά σκάφους του λιμενικού σώματος, προέβη σήμερα τουρκική ακταιωρός, η οποία εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Σάμου προκειμένου να περισυλλέξει μία σορό, μετά την ανατροπή σκάφους με μετανάστες.

Advertisement
 

Σημειώνεται ότι στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια νότια της Σάμου είναι σε εξλιξη από χθες έρευνες του λιμενικού σώματος υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης και με τη συνδρομή της Frontex, για τον εντοπισμό αγνοουμένων ατόμων μετά την ανατροπή σκάφους με μετανάστες. Έως τώρα έχουν διασωθεί συνολικά τέσσερα άτομα (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) τα οποία ανέφεραν ότι επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο από κοινού με άλλα δέκα άτομα η οποία ανετράπη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα για τις έρευνες είχε δεσμευτεί φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία το οποίο όταν εντόπισε μία σορό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ενημέρωσε τουρκική ακταιωρό, για την παραλαβή της. Η τουρκική ακταιωρός, που έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους. Κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το περιπολικό σκάφος του λιμενικού προσέγγισε την ακταιωρό προκειμένου να της επισημάνει ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να προκαλέσει φθορά στο σκάφος του λιμενικού ενώ παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού.

Advertisement
Family Kitchen

Οπως αναφέρει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός δεν είχε καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα, ούτε δήλωσαν στον έχοντα τον συντονισμό της επιχείρησης ΕΚΣΕΔ την παρουσία της. Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού δυσχέραιναν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της δύναμης Frontex καθώς και την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης Frontex, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό Frontex για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Advertisement
MEGA

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο σφουγγαρίστρα στο πετρωμένο πρόσωπο, τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες και την καταστροφή

05/10/25 9:03 πμ

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο σφουγγαρίστρα στο πετρωμένο πρόσωπο, τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες και την καταστροφή

Βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

05/10/25 8:44 πμ

Βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα – Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

05/10/25 8:36 πμ

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Μία ανάσα ξεκούρασης για τους πυροσβέστες, στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας

05/10/25 8:28 πμ

Μία ανάσα ξεκούρασης για τους πυροσβέστες, στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων