H δημοσιογραφική καταγραφή του iMEdD συνεχίζεται αποτυπώνοντας τις πρώτες ημέρες μιας νέας «κανονικότητας»   Μέσα από μια, σχεδόν αντανακλαστική, καταγραφή των πρώτων ημερών αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων απαγόρευσης ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

H δημοσιογραφική καταγραφή του iMEdD συνεχίζεται αποτυπώνοντας τις πρώτες ημέρες μιας νέας «κανονικότητας»

Advertisement
 

 

Μέσα από μια, σχεδόν αντανακλαστική, καταγραφή των πρώτων ημερών αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι «Παρόντες» βρίσκονται και πάλι σε δημόσιους χώρους σε μια νέα «κανονικότητα».

Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές που αποτελούν το δίκτυο συνεργατών του iMEdD, ταξίδεψαν σε μέρη που ελάχιστα θυμίζουν την εποχή πριν την έλευση της πανδημίας αποτυπώνοντας την καθημερινότητα μετά το lockdown.

 

 

Οι ιστορίες ανθρώπων που έδιναν καθημερινά το «παρών» τους προηγούμενους μήνες, και φιλοξενήθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν τη θέση τους σε νέες ιστορίες της επόμενης ημέρας. Σχολεία, εκκλησίες, αεροδρόμια, λιμάνια, κομμωτήρια συνθέτουν το δημοσιογραφικό ντοκουμέντο της επόμενης ημέρας που βρίσκεται ήδη στο δημόσιο χώρο αλλά και online στο parontes.imedd.org .

 

 

Τους «Παρόντες» καταγράφουν οι: Γιάννης Αδαμίδης (δημοσιογράφος), Ειρήνη Βουρλούμη (φωτοειδησεογράφος), Σοφία Εξάρχου(κινηματογραφίστρια), Γιώργος Ηλιόπουλος (κινηματογραφιστής), Μαριάννα Κακαουνάκη (δημοσιογράφος), Γιάννης Κολεσίδης (φωτοειδησεογράφος), Κώστας Κουκουμάκας (δημοσιογράφος), Γιώργος Μουτάφης (φωτοειδησεογράφος), Γιάννης Ντρενογιάννης(δημοσιογράφος – κινηματογραφιστής), Νατάσσα Μπλάτσιου (δημοσιογράφος), Μαριάννα Οικονόμου (κινηματογραφίστρια), Τίμος Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος), Μυρτώ Παπαδοπούλου (φωτοειδησεογράφος), Δημήτρης Παπαευαγγέλου (προγραμματιστής), Νίκος Πηλός (φωτοειδησεογράφος), Νίκος Πιτσιλαδής (δημοσιογράφος),Σάρα Σούλη(δημοσιογράφος),Κατερίνα Σωτηράκου (δημοσιογράφος), Αλεξία Τσαγκάρη (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Θοδωρής Χονδρόγιαννος (δημοσιογράφος).Ο συντονισμός των συμμετεχόντων και η επιμέλεια του υλικού πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του iMEdDΙncubator.

 

Advertisement
MEGA

 

Οι «Παρόντες», που ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται πλέον στο Λουτράκι, στη Χίο, στην Καστοριά, στην Ορεστιάδα, στα Τρίκαλα, στο Βελβεντό Κοζάνης και στην Βισαλτία με τον συντονισμό και την υποστήριξη των αντίστοιχων Δημοτικών Αρχών.

Γνωρίστε τους «Παρόντες» στο: parontes.imedd.org

#parontes

Η παρουσίαση της δημοσιογραφικής καταγραφής του iMEdD με τίτλο «Παρόντες» δεν αποτελεί διαφημιστική καμπάνια, αλλά ένα δημοσιογραφικό project που κατέγραψαν δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού, μη κερδοσκοπικού Οργανισμού iMEdD, με στόχο να φιλοξενηθεί στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, του Ηρακλείου της Κρήτης και σύντομα άλλων πόλεων της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το iMEdD έχει λάβει την έννομη συγκατάθεση συμμετοχής, τόσο από τους συντελεστές όσο και από τους συμμετέχοντες- εικονιζόμενα πρόσωπα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

15/11/25 10:06 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

15/11/25 10:02 πμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

15/11/25 10:01 πμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

15/11/25 9:44 πμ

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε σηπτική δεξαμενή

15/11/25 9:49 πμ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε δεξαμενή

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

15/11/25 9:42 πμ

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

Τι είναι η μέθοδος Heimlich (Χάιμλιχ) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

15/11/25 9:39 πμ

Τι είναι η μέθοδος Χάιμλιχ (Heimlich) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

15/11/25 9:37 πμ

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

15/11/25 9:30 πμ

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

15/11/25 9:20 πμ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – 5 επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

15/11/25 8:46 πμ

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων

15/11/25 8:41 πμ

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων