Το πιθανότερο σενάριο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι να κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο σπίτι μας, με ανοιχτές ωστόσο ορισμένες δραστηριότητες Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως τις επόμενες ημέρες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το πιθανότερο σενάριο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι να κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο σπίτι μας, με ανοιχτές ωστόσο ορισμένες δραστηριότητες

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων με κορονοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πίεση στο ΕΣΥ. Μια απελευθέρωση των μετακινήσεων θα έβαζε σε μεγάλο ρίσκο την επαρχία και νησιά, ιδίως ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας εντός του Απριλίου, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων (πιθανότατα μόνο Γυμνασίων και Λυκείων αρχικά), ενώ στόχος είναι μετά τα μέσα του μήνα – ενδεχομένως μεταξύ 15 και 20 Απριλίου- να λειτουργήσει ξανά η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. Παρότι είναι νωρίς για προβλέψεις, τόσο οι επιστήμονες όσο και κυβερνητικά στελέχη είναι πολύ επιφυλακτικοί, αποφεύγοντας ακόμη και να μιλήσουν για την άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

 
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κυβερνητική εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία μιλώντας στο OPEN, είπε σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ότι είναι ακόμα νωρίς. Όπως ανέφερε, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αντίστοιχή ήταν και η επισήμανση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στο MEGA, όταν τόνισε ότι “δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να μιλήσουμε γι’ αυτό”. “Είναι ένα μέτρο που θα το συζητήσουμε αργότερα όταν θα μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε πιάσει το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο πιο… αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. “Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Μακάρι να συνδεθούμε όταν θα ψήνουμε στο χωριό το αρνί, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα”, είπε ο κ. Πέτσας.
Σχετικά με την άρση των μέτρων, είπε πως είναι πρόωρο να μιλήσουμε για ημερομηνίες.

Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά” τόνισε. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προσέθεσε ότι “βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές. Η πρόθεση είναι πρόθεση, αλλά και τα στοιχεία είναι στοιχεία”. Συμπλήρωσε ότι “και το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να ανοίξουν, για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα”.

Advertisement
MEGA

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας είπε “δεν είμαστε σήμερα στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο ούτε τον Μάιο – Ιούνιο θα είμαστε σε ίδια κατάσταση με τους ίδιους μήνες του 2020. Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ στους εμβολιασμούς, εδώ στην Ελλάδα έχει ήδη εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και εντείνεται η διαδικασία, προς όφελος και του τουρισμού και όλα αυτά συνυπολογίζονται“.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει