Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
12 C
Serres

Πάσχα των Ελλήνων: Φωτιά πήραν σούβλες και ψησταριές για το ψήσιμο του οβελία

Φωτιά πήραν από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές, για το ψήσιμο του οβελία. Τιμώντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, άλλοι προτίμησαν αρνί, άλλοι κατσίκι, άλλοι και τα δύο μαζί. Απαραίτητο συμπλήρωμα το κοκορέτσι.
Μέχρι να ετοιμαστεί το ψητό, τα τραπέζια στρώνονται με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και ποτό ανάλογα με τα γούστα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στην Πάτρα οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν από νωρίς το πρωί τόσο σε αυλές όσο και σε ορόφους πολυκατοικιών.

Η οικογένεια του κυρίου Βασίλη Χρυσαίτη, εδώ και 40 χρόνια κρατάει ο έθιμο και ψήνει στο μπαλκόνι. Η πόρτα του σπιτιού τους είναι ανοιχτή σε όλους. Η σούβλα θέλει υπομονή και προετοιμασία μέρες πριν. Κάρβουνα, αέρας και χρόνος για το σίγουρο και καλό ψητό.

Τις ευχές του στέλνει ο γηραιότερος παππούς του χωριού Τυχερού στον Έβρο, ο οποίος γιορτάζει εδώ και πολλά χρόνια το Πάσχα με την οικογένειά του.


Babis


Το ύψος του ψητού από τα κάρβουνα, η θερμοκρασία, η ταχύτητα του μηχανισμού, παίζουν σημαντικό ρόλο.
Όσο για το υπόλοιπο μενού, το τραπέζι έχει για όλα τα γούστα.

πηγή ertnews.gr

ΕλλάδαΠάσχα των Ελλήνων: Φωτιά πήραν σούβλες και ψησταριές για το ψήσιμο του...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

MMM-Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς...

Χαμηλά τα αποθέματα νερού στην Μυτιλήνη

Παλαιότερα ο καιρός χαρακτηριζόταν ο απρόβλεπτος παράγοντας που ανέτρεπε...

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι νέες δειγματοληψίες για τη δυσοσμία στον Εύοσμο

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες και οι χημικές αναλύσεις των δειγμάτων...

Τελευταία Νέα