ΠΑΣΟΚ Σερρών: Η προσπάθεια μας δεν σταματάει εδώ

2360
ΠΑΣΟΚ Σερρών: Η προσπάθεια μας δεν σταματάει εδώ
ΠΑΣΟΚ Σερρών: Η προσπάθεια μας δεν σταματάει εδώ

Οι εκλογές για την ώρα τελείωσαν, οι πολίτες αποφάσισαν και τα μηνύματα είναι ηχηρά και με πολλαπλούς αποδέκτες. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τους δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες που επί μήνες δώσαμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα. Με την παρουσία μας, τις δράσεις μας, τις εξορμήσεις μας, σε κάθε συλλογικό και εργασιακό χώρο, σε κάθε χωρίο, σε κάθε γειτονιά. Και δώσαμε αυτόν τον τίμιο αγώνα με ανιδιοτέλεια, αφήνοντας πίσω τις δουλειές μας και τις οικογένειες μας. Υποψήφιοι, θεσμικά και μη στελέχη, ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλο αυτό το διάστημα.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες των Σερρών που με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη δυναμική ανόδου του ΠΑΣΟΚ. Με την στήριξη τους συνέβαλαν καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση του Κινήματός μας, ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη νέα Βουλή. 

Στον νομό μας, πάρα την άνοδο των ποσοστών της παράταξής μας, και χάρη στις ιδιομορφίες του εκλογικού νόμου, δεν θα έχουμε εκπρόσωπο από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή κατά την παρούσα Κοινοβουλευτική περίοδο. Το αποτέλεσμα αυτό μας αφήνει μια πικρία καθώς η μη εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ Σερρών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεωρούμε ότι αδικεί την προσπάθεια μας, τον αγώνα που κάναμε όλοι μαζί, αλλά αδικεί και τον νομό, καθώς ο Μιχάλης Τζελέπης – επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας-, θα ήταν η ισχυρή και χρήσιμη αντιπολιτευτική φωνή για τα προβλήματα του τόπου μας.

Η προσπάθεια μας όμως δεν σταματάει εδώ. Καθώς η μη προοδευτική εκπροσώπηση των Σερραίων πολιτών στο Κοινοβούλιο, μας δημιουργεί την ευθύνη να υπάρχει φωνή στεντόρεια, αλλά και ευήκοα ώτα, στην κοινωνία. Γι’αυτό καλούμε όλους τους δημοκράτες, όλους τους προοδευτικούς πολίτες να πορευτούμε μαζί, χέρι – χέρι τον δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο δρόμο που οδηγεί στην προοδευτική αλλαγή του τόπου.

Άλλωστε η παρουσία στη Βουλή ακροδεξιών και νεοφασιστικών μορφωμάτων, χωρίς ατζέντα, χωρίς πρόσωπο, μόνο με το προσωπείο του αντισυστημικού, δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Η συντηρητική κυριαρχία στη Βουλή, επιβάλει την ύπαρξη μιας ισχυρής προοδευτικής πολιτικής φωνής, που θα αποτελέσει και την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αυτήν την ανάγκη θέλει να υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ που έχει επιστρέψει οριστικά.

Ερχόμαστε για να καλύψουμε την ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος μια σοβαρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση.Ερχόμαστε για να ανασυνθέσουμε και να αναγεννήσουμε το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ερχόμαστε για να εμπνεύσουμε και να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες, για να υπερασπιστούμε τους Έλληνες πολίτες, που μια νεοσυντηρητική πολιτική τους σπρώχνει στο περιθώριο.

Απευθυνόμαστε στις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. 

Η δυναμική ανόδου που έδειξε το ΠΑΣΟΚ και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, είναι μόνο η αρχή.

Σε ό,τι μας αφορά, αναλαμβάνουμε μία και μοναδική δέσμευση: να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για τις Σέρρες, για τους συμπολίτες μας. Να είμαστε παρόντες και δίπλα στην κοινωνία. Να αναδεικνύουμε θέματα, να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συνδιαμορφώνουμε προτάσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται…