Περιοριστικά μέτρα όπως κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης πρότεινε ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» προειδοποιώντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Περιοριστικά μέτρα όπως κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης πρότεινε ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» προειδοποιώντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορωνοϊού δεν σταματά με τίποτα άλλο παρά με περιορισμό των ανθρώπινων επαφών.

 «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν πχ τα σχολεία, να μπουν ορισμένες περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως αν για παράδειγμα κλείσουν τα σχολεία θα κοπούν 1.500 με 2.000 κρούσματα την ημέρα και γι αυτό «κάποιος πρέπει να το δει πιο σοβαρά τώρα, με τη γνώση που έχουμε ότι η Όμικρον δεν σταματά με τίποτα».

Λάθος τα διπλά μηνύματα

Ο ερευνητής εξήγησε ότι όποιες κοινωνίες δεν προσπαθήσει να ανακόψει τον αριθμό των κρουσμάτων θα «τιμωρηθούν» από τον ιό.

Δεν θα πρέπει, πρόσθεσε, να αποστέλλονται μηνύματα στην κοινωνία ότι «όλα είναι μια χαρά», «θα πάμε όλοι μαζί στην Ερμού να ψωνίσουμε και μετά στα ‘’απόλυτα ρεβεγιόν’’ και στα χιονοδρομικά να κολλήσουμε».

Γιατί πλέον βασικός δείκτης είναι τα κρούσματα

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να γίνει κάτι πιο δραστικό πριν τα Χριστούγεννα. Τόνισε ότι πλέον ο κυριότερος δείκτης για την πορεία της πανδημίας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και όχι οι ΜΕΘ ή οι θάνατοι, καθώς «εκεί το έχουμε χάσει το παιχνίδι».

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν γίνεται δουλειά τόνισε και εξήγησε ότι ανάλογα με τη συμπεριφορά της κοινωνίας μπορούν να μειωθούν τα κρούσματα που ήδη δείχνουν μια πτωτική τάση τώρα αλλά αναμένεται ένα «μεγάλο τσουνάμι» τον Ιανουάριο ως αποτέλεσμα της περιόδου των γιορτών που «Η Ελλάδα ‘’περηφανεύεται’’ ότι θα είναι ανοιχτά τα πάντα όλα και δεν θα γίνει κάτι για να μετριαστεί το κύμα των μολύνσεων».

Advertisement
Family Kitchen

Μπορεί να ξεπεράσουν τις 25.000 οι νεκροί έως το Πάσχα

Ο κ. Παυλάκης επανέλαβε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη και πως αν επαναληφθεί η κατάσταση του περασμένου χρόνου το πανδημικό κύμα θα φτάσει έως το Πάσχα και οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 25.000.

Δεν αρκούν τα εμβόλια – Το είπε και ο ΠΟΥ

Ο ερευνητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα μας επεσήμανε ωστόσο ότι και ο ίδιος ο ΠΟΥ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν αρκούν για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος.

Με την Όμικρον, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ κατά 90% αλλά μπορούν να μολυνθούν χωρίς συμπτώματα ή με ελάχιστα και να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

Για την τρίτη δόση τόνισε ότι δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή πόσο θα κρατήσει η επήρειά της.

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

26/08/25 12:08 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025 - Μεγάλη η συμμετοχή των Συλλόγων

26/08/25 12:03 μμ

Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025 – Μεγάλη η συμμετοχή των Συλλόγων

Ι. Μπούγας: Πάνω από 17.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου

26/08/25 11:29 πμ

Ι. Μπούγας: Πάνω από 17.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Ν. Ευαγγελάτος: Backstage πριν από την πρεμιέρα του «Live News»

26/08/25 11:23 πμ

Ν. Ευαγγελάτος: Backstage πριν από την πρεμιέρα του «Live News»

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 41χρονη σύντροφο του Ντέμη Νικολαΐδη

26/08/25 11:18 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 41χρονη σύντροφο του Ντέμη Νικολαΐδη

Μεγαλύτερη κληρονομιά θα παίρνουν οι σύζυγοι – Οι αλλαγές που έρχονται από Σεπτέμβριο στο κληρονομικό δίκαιο

26/08/25 11:12 πμ

Μεγαλύτερη κληρονομιά θα παίρνουν οι σύζυγοι – Οι αλλαγές που έρχονται στο κληρονομικό δίκαιο

Αίγινα: Γυναίκα έχασε την ζωή της γιατί δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στην βάρδια

26/08/25 11:07 πμ

Αίγινα: Γυναίκα έχασε την ζωή της γιατί δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στην βάρδια

Πρόταση γάμου στην… κορυφή του Ολύμπου - Δείτε video

26/08/25 10:55 πμ

Πρόταση γάμου στην κορυφή του Ολύμπου – Δείτε video

Τι προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο για ευέλικτο ωράριο, προσλήψεις, υπερωρίες, άδειες, τετραήμερη εργασία

26/08/25 10:21 πμ

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για ευέλικτο ωράριο, προσλήψεις, υπερωρίες, άδειες, τετραήμερη εργασία

Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

26/08/25 10:07 πμ

Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Π.Μαρινάκης: Το «πακέτο» της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας

26/08/25 10:00 πμ

Π.Μαρινάκης: Το «πακέτο» της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας

Ο Χάρισον Φορντ μιλάει για το μυστικό του επιτυχημένου γάμου του

26/08/25 9:55 πμ

Ο Χάρισον Φορντ μιλάει για το μυστικό του επιτυχημένου γάμου του