Πιο συγκεκριμένα, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές

Epiloges Press

Epiloges Press

 Παύση καθηκόντων για την πλειοψηφία των διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων καθώς και των αναπληρωτών τους, αποφάσισε η πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησής τους, με τη διαδικασία προφορικής συνέντευξης.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους. Σημειώνεται ότι 9 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Για την πλειονότητα των περιπτώσεων για τους οποίους η επιτροπή εισηγήθηκε θετικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε την παραμονή τους. Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποιες περιπτώσεις διοικητών για τους οποίους -παρά τη θετική εισήγηση της επιτροπής- το υπουργείο συνεκτιμώντας το συνολικό τους έργο και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, καθώς και διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν, έκρινε ότι η παραμονή τους στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης δεν θα βοηθούσε στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας  για σταθεροποίηση του συστήματος και  αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «η επιτροπή αξιολόγησης στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων τόσο των διοικητών όσο και των αναπληρωτών διοικητών εισηγήθηκε- κατά πλειοψηφία- αρνητικά. Για τους συγκεκριμένους, η πολιτική ηγεσία προχώρησε σε παύση των καθηκόντων τους».

Η διαδικασία αξιολόγησης διήρκεσε δέκα μήνες με ευθύνη των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας «η εν λόγω διαδικασία ήταν ανοιχτή, διαφανής και για πρώτη φορά η επιτροπή δεν ήταν κυβερνητικά ελεγχόμενη».

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι από τους αποχωρίσαντες διοικητές και αναπληρωτές που αμφισβητούν την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αποφάσεις για τις αποπομπές τους ήταν προειλημμένες.

Νέα προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων

Για την κάλυψη των κενών θέσεων το υπουργείο έχει ήδη δημοσιεύσει τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Πέραν των όσων ίσχυαν και σε ανάλογες προηγούμενες προκηρύξεις, αυτή τη φορά θα συνεκτιμηθούν και τα ακόλουθα προσόντα:

– Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.

– Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

– Η επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

– Η γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.

Advertisement
MEGA

– Οι σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

– Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

– Η προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.

– Η δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

– Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.

– Το κοινωνικό έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

Πηγή: in.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο OPEN

29/01/26 2:02 πμ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο OPEN, δείτε βίντεο

Τρώτε καλά, κοιμάστε καλά: Tροφές που υποστηρίζουν φυσικά τον ύπνο

29/01/26 1:53 πμ

Τρώτε καλά, κοιμάστε καλά: Tροφές που υποστηρίζουν φυσικά τον ύπνο

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα τα καταφέρει, γιατί έχει ρίζες στο λαό, που είναι ποτισμένες με αίμα, επαναστατικό Πρόγραμμα και Οργάνωση

29/01/26 1:41 πμ

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα τα καταφέρει, γιατί έχει ρίζες στο λαό, που είναι ποτισμένες με αίμα, επαναστατικό Πρόγραμμα και Οργάνωση

Άγιαξ Ολυμπιακός 1 - 2: «Ερυθρόλευκο» έπος και πρόκριση

29/01/26 12:18 πμ

Άγιαξ Ολυμπιακός 1 – 2: «Ερυθρόλευκο» έπος και πρόκριση

Η νέα εποχή της Allwyn «υπογράφει» το μέλλον του ΟΠΑΠ 

28/01/26 10:24 μμ

Η νέα εποχή της Allwyn «υπογράφει» το μέλλον του ΟΠΑΠ 

Κώστας Παρηγόρης: Σεβασμός στο πένθος και στη δικαιοσύνη

29/01/26 12:00 πμ

Κώστας Παρηγόρης: Σεβασμός στο πένθος και στη δικαιοσύνη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 29 Ιανουαρίου

28/01/26 11:55 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 29 Ιανουαρίου

Συνταγή για αφράτη πίτσα με τραγανή κρούστα

29/01/26 1:25 πμ

Συνταγή για αφράτη πίτσα με τραγανή κρούστα

Κεφαλογιάννης για την τραγωδία στα Τρίκαλα: Πρώτη προτεραιότητα η πλήρης διερεύνηση των αιτιών

28/01/26 11:44 μμ

Κεφαλογιάννης για την τραγωδία στα Τρίκαλα: Πρώτη προτεραιότητα η πλήρης διερεύνηση των αιτιών

Η άγνωστη γυναίκα πίσω από το όνομα «Δουκίσσης Πλακεντίας» ζωντανεύει στη σκηνή με τη Μ. Κίτσου

28/01/26 11:34 μμ

Η άγνωστη γυναίκα πίσω από το όνομα «Δουκίσσης Πλακεντίας» ζωντανεύει στη σκηνή με τη Μ. Κίτσου

Λουλούδια στο γήπεδο της Τούμπας στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

28/01/26 11:26 μμ

Λουλούδια στο γήπεδο της Τούμπας στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θεσσαλονίκη: Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν «φως» στην αιτία θανάτου του 3 μηνών βρέφους

28/01/26 11:21 μμ

Θεσσαλονίκη: Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν «φως» στην αιτία θανάτου του 3 μηνών βρέφους