- Διαφήμιση -

Πέρασε από το ΣτΕ ο ανασχεδιασμός του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Πέρασε από το ΣτΕ ο ανασχεδιασμός του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον ανασχεδιασμό του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ως νόμιμο και συνταγματικό.

Με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά συνολική έκταση 176 στρεμμάτων αναμένεται να μπει τέλος σε ζητήματα πολεοδομικής φύσης, τα οποία έχουν μείνει ανεπίλυτα εδώ και 67 έτη με αποτέλεσμα να μπαίνουν εμπόδια στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αφορά:

  1. Την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης,
  2. Τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης,
  3. Την περιβαλλοντική έγκριση του ΕΠΣ και
  4. Την έγκριση Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΠΣΕ) αυτού.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ αριθμ. 38/2021 γνωμοδότησή του έκρινε ότι στο σχέδιο διατάγματος είναι σύμφωνο με τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς οι ρυθμίσεις του «συνιστούν βελτίωση του οικιστικού, πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή και στην πόλη της Θεσσαλονίκης εν γένει».

Επιπλέον, κρίθηκε νόμιμη η διάταξη εκείνη που προβλέπει συντελεστή δόμησης μικρότερο του 0,6, όπως και μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης 45% στην συνολική επιφάνεια του οικοδομικού τετραγώνου.
Παράλληλα, οι Σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η συνολική δόμηση της έκτασης δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τα 96.000 τ.μ., με εξαίρεση τη δομή του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: iefimerida.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version