Περιοδεία πόρτα πόρτα του Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες (video)

Περιοδεία πόρτα πόρτα του Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες

Επίσκεψη στον νομό Σερρών πραγματοποίησε χθες Σάββατο 4 Μαΐου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

 

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, ο κ. Τζιτζικώστας περιόδευσε σε Λιβαδοχώρι, Δημητρίτσι, Σησαμία, Άμπελους, Αγία Παρασκευή και Τερπνή, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και επαγγελματίες.

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον κόμβο του Στρυμωνικού, όπου ολοκληρώθηκαν έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αποκατάσταση κατά μήκος του ποταμού, ενώ υλοποιούνται έργα συντήρησης, αναβάθμισης και αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου.

 

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την αγορά της Νιγρίτα, όπου συζήτησε με κατοίκους, επαγγελματίες και συνταξιούχους για τα ζητήματα της περιοχής. «Λόγια λίγα και έργα πολλά. Αυτό ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση της περιφέρειας. Εδώ στην περιοχή υλοποιούμε μια σειρά έργων. Ξεκινώντας από έργα αποκατάστασης καταστροφών λόγω κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Θερμών, εργασίες για τη διαμόρφωση νησίδας στην οδό Αθανασίου Αργυρού, αλλά και εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Στρυμωνικού και Ηράκλειας-Στρυμονοχωρίου», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά το τέλος της επίσκεψής του στη Νιγρίτα.

 

 

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη των Σερρών, όπου επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.

 

 

 

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί εδώ ολοκληρώσαμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση γεωθερμίας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Επίσης υλοποιήσαμε έργα για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης και των δεξαμενών του τοπικού δήμου, την κατασκευή διυλιστηρίου νερού για την πόλη, καθώς και έργα για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και ανάπτυξης υποδομών της τοπικής ΔΕΥΑ, ενώ υποστηρίζουμε τη δημιουργία και λειτουργία σταθμών μέτρησης ρύπανσης, ατμοσφαιρικού αέρα και τη δημιουργία σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων. Ακόμη χρηματοδοτούμε την αγορά 4 ηλεκτροκίνητων τετράκυκλων οχημάτων. Στην υγεία ενισχύουμε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην παιδεία ολοκληρώσαμε την προμήθεια εξοπλισμού των εδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης και ενισχύουμε τις δημόσιες υποδομές έρευνας και τεχνολογίας του ΤΕΙ κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος στηρίξαμε πέντε σημαντικές κοινωνικές δομές. Τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, των δομών παροχής βασικών αγαθών, καθώς και τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ, όπως και τις εργασίες αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών για τα ΑΜΕΑ και τη δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας σε έξη δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

 

 

Η περιοδεία του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Νομό Σερρών συνεχίστηκε το απόγευμα με επισκέψεις σε Ανθή, Φλάμπουρο, Πατρίκι, Αχινό, Ίβηρα, Μαυροθάλασσα, Ευκαρπία και Νέα Κερδύλια.

 

 

 

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι εμφανές σε όλες τις περιοχές που επισκεφτήκαμε σήμερα. Ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του δήμου Βισαλτίας, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών του αναχώματος στην τέως λίμνη Αχινού, όπως και τα έργα διευθέτησης του χειμάρρου Ευκαρπίας, ενώ υλοποιούμε έργα συντήρησης στην επαρχιακή οδό Πατρίκι-Ευκαρπία. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version