Τον θάνατο της ηθοποιού Δέσποινας Στυλιανοπούλου ανακοίνωσε η οικογένειά της το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Ιουνίου. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω ... Περισσότερα

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τον θάνατο της ηθοποιού Δέσποινας Στυλιανοπούλου ανακοίνωσε η οικογένειά της το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Ιουνίου. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω της πλούσιο έργο.

Advertisement
 

Ειδικότερα, η ανιψιά της ηθοποιού, Άννα Στυλιανοπούλου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι σήμερα έφυγε γαλήνια από τη ζωή, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία, γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας. Θα μας λείψεις πολύ».

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας, οικιακής βοηθού, που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου», επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Advertisement
MEGA

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο «Αυλαία» του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Advertisement

«Τη σόκαρε η απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου»

Στις αρχές Μαΐου, η ανιψιά της Δέσποινας Στυλιανοπούλου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day» και είχε αναφερθεί στις φήμες περί «εξαφάνισης» της θείας της. Η Άννα Στυλιανοπούλου τότε είχε ξεκαθαρίσει πως η σπουδαία ηθοποιός βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η θεία μας δεν έχει εξαφανιστεί. Απλά περνάει μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία της. Δυστυχώς είχε μια απότομη πτώση τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες και αποφάσισε η οικογένειά της να μπει σε μια ιδιωτική κλινική αυξημένης φροντίδας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της. Αν δεν την είχαμε μεταφέρει, μπορεί να είχαμε μια άσχημη εξέλιξη. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να τη βλέπουμε έτσι. Είναι δύσκολη η κατάστασή της, γιατί είναι ψυχολογικά πεσμένη, που έχασε τους φίλους της. Αυτή τη στιγμή έχει μια λοίμωξη, την αντιμετωπίζουμε. Οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε υπομονή. Τη βλέπουμε καθημερινά, όλα τα ανίψια της, επικοινωνεί μαζί μας, μας λέει πόσο πολύ μας αγαπάει. Το μεγαλύτερο σοκ για τη θεία μου ήταν η απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου, που ήταν φίλες. Της στοίχισε πάρα πολύ αυτό», είπε τότε η Άννα Στυλιανοπούλου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο