Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Πέθανε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο εφοπλιστής Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης γεννήθηκε το 1933 στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ήταν εκτός από επικεφαλής του Ομίλου Βαρδινογιάννη ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας.

«Με βαθύτατη θλίψη η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι ο πολυαγαπημένος πατέρας και παππούς Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης έφυγε από τη ζωή σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ήταν Έλληνας μεγιστάνας των πετρελαίων και εφοπλιστής. Ήταν επικεφαλής του Ομίλου Βαρδινογιάννη και θεωρείτο από τους ισχυρότερους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με την περιουσία του να αποτιμάται στα 2,7 δις δολάρια (το 2024). Σύμφωνα με την Lloyd’s συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ισχυρών παραγόντων της παγκόσμιας ναυτιλίας.



Babis

Τον Νοέμβριο του 1990 πραγματοποιήθηκε επίθεση με τρεις ρουκέτες εις βάρος του, από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Οι ρουκέτες βρήκαν στόχο το αυτοκίνητο που επέβαινε, όμως ο Βαρδινογιάννης σώθηκε χάρη στην πολύ ισχυρή θωράκισή του. Ο ίδιος, σε συνομιλία που είχε αμέσως μετά με τον στενό φίλο του Αντώνη Λιβάνη (τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου) είπε ψύχραιμα: «..σούταρε πέναλτι ο Σαραβάκος και βρήκε το δοκάρι…».

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΕλλάδαΠέθανε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο χτύπησε σε κολόνα και ανετράπη – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες περίπου στις...

KOUZINA 2025: Οι γαστρονομικές πύλες της Χαλκιδικής ανοίγουν τον Μάιο

Τις «γαστρονομικές πύλες» της ανατολικής Χαλκιδικής ανοίγει στις 15...

Δυο χρυσά κορίτσια από την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft

Η Ελένη Καρακασίδου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και η...

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 17χρονος που καταγγέλθηκε για περιστατικό βίας εναντίον οδηγού λεωφορείου

Στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και με την κατηγορία...

Τελευταία Νέα