Ένας από τους πιο ικανούς αλλά και πλέον αγαπητούς Έλληνες φωτορεπόρτερ, ο Γιάννης Κανελλόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. «Έφυγε» ξαφνικά το πρωί, σε ηλικία μόλις 64 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένας από τους πιο ικανούς αλλά και πλέον αγαπητούς Έλληνες φωτορεπόρτερ, ο Γιάννης Κανελλόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

«Έφυγε» ξαφνικά το πρωί, σε ηλικία μόλις 64 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

 
Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του Γιάννη Κανελλόπουλου ήταν απόλυτα συνυφασμένο με τη φωτογραφία, το κυνήγι της είδησης, το δρόμο αλλά και τις τέχνες καθώς το πολιτιστικό ρεπορτάζ ήταν πάντα η μεγάλη του αδυναμία. Επί δεκαετίες έδινε το δυναμικό παρών σε κάθε σημαντική καλλιτεχνική εκδήλωση. Αποτύπωσε μέσα από το φακό του αμέτρητες παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, εικαστικών τεχνών και χορού που ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη.

Ήταν πάντα εκεί: Στην είσοδο και στα σκαλιά του Ηρωδείου, στα παρασκήνια του θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου, στις μεγάλες συναυλίες του Λυκαβηττού, στις διοργανώσεις του Rockwave Festival αλλά και σε κάθε θέατρο, σε κάθε μουσική σκηνή, σε κάθε γκαλερί της Αθήνας.  Πάντα ευγενής, παθιασμένος, αποφασισμένος να αιχμαλωτίσει την καλύτερη εικόνα αλλά και εξαιρετικά φιλικός με τους συναδέλφους του, φωτογράφους και δημοσιογράφους, στους οποίους πολύ συχνά έδινε τα φώτα του, πάντα πρόθυμος και με το χαμόγελο στα χείλη. Γι’ αυτό και η ξαφνική απώλειά του βύθισε στη θλίψη όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά χρόνια.

 
Ο Γιάννης Κανελλόπουλος ξεκίνησε το ’78 για τη Ρώμη με στόχο να σπουδάσει σκηνοθεσία. Στη διαδρομή άλλαξε γνώμη και κατέληξε  στη Στοκχόλμη. Έμαθε τα σουηδικά, το πώς το φως τυλίγει τα πρόσωπα που φωτογράφιζε, καθώς και τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και τέχνης. Αρχικά φωτογράφιζε μόδα για τρία χρόνια. Στη συνέχεια δοκίμασε το ελεύθερο ρεπορτάζ. Στην «Πρώτη» και την «Καθημερινή», όπου ήταν υπεύθυνος φωτογραφικού τμήματος. Τελικά τον κέρδισε το πολιτιστικό ρεπορτάζ και συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα περιοδικά, κυρίως τον «Ταχυδρόμο»,  και τις εφημερίδες του ελληνικού τύπου.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

26/02/26 12:06 πμ

Λουτσέσκου: «Περισσότερα πράγματα έχει να χάσει η Θέλτα, παρά εμείς»

Ζάκυνθος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην παιδίατρο του νοσοκομείου, για το βρέφος με τη μηνιγγίτιδα

25/02/26 11:53 μμ

Ζάκυνθος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην παιδίατρο του νοσοκομείου, για το βρέφος με μηνιγγίτιδα

Ν. Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

25/02/26 11:48 μμ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

https://epiloges.tv/wp-content/uploads/2024/02/kampana-eortologio.jpg

25/02/26 11:44 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Φεβρουαρίου

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Καμία έρευνα σε εξέλιξη για παράβαση του ενωσιακού δικαίου

25/02/26 11:42 μμ

ΥΠΕΘΟΟ – Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Καμία έρευνα σε εξέλιξη για παράβαση του ενωσιακού δικαίου

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Τσεχία η Μαρία Ραφαηλίδου

25/02/26 11:37 μμ

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Τσεχία η Μαρία Ραφαηλίδου

25/02/26 11:33 μμ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Η κυρία Καρυστιανού όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται – Εκτός και αν το κάνει σκοπίμως …»

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

25/02/26 11:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ – Αθωώθηκε ιερέας λόγω αμφιβολιών

25/02/26 11:22 μμ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ – Αθωώθηκε ιερέας λόγω αμφιβολιών

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

25/02/26 11:06 μμ

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

25/02/26 10:58 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

Σε λειτουργία το railway.gov.gr - Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο

25/02/26 10:50 μμ

Σε λειτουργία το railway.gov.gr – Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο