Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» και ερωτηθείς για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογράμμισε πως η προστασία της δημόσιας ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» και ερωτηθείς για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογράμμισε πως η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, προηγείται όλων, αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπλήρωσε πως για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές, υπάρχει η δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα ληφθούν όλα όσα κριθούν αναγκαία για τον περιορισμό και την περιχαράκωση των εστιών. Παρατήρησε δε πως μετά την επιτυχημένη αντίδραση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση κυρίως στους νέους, αλλά όχι μόνο και πρόσθεσε πως το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, παραθέτοντας τα στοιχεία από τα κρούσματα που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ότι αφορά τη νέα σχολική χρόνια, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Συμπλήρωσε δε, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών που θα σταθμίσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση στην ΕΕ για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή και μετά από πρόταση του προέδρου της Κύπρου, η σχετική συζήτηση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ σε ότι αφορά τη στάση της Γερμανίας που φαίνεται να αντιδρά στην επιβολή κυρώσεων, παρατήρησε πως η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος ο κ. Πέτσας, αποκάλυψε ότι αν και η έκθεση της ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί, ο Πρωθυπουργός με βάση τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά έναν απολογισμό των όσων έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση από το πρόγραμμα της και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video