Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» και ερωτηθείς για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογράμμισε πως η προστασία της δημόσιας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» και ερωτηθείς για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογράμμισε πως η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, προηγείται όλων, αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπλήρωσε πως για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές, υπάρχει η δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα ληφθούν όλα όσα κριθούν αναγκαία για τον περιορισμό και την περιχαράκωση των εστιών. Παρατήρησε δε πως μετά την επιτυχημένη αντίδραση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση κυρίως στους νέους, αλλά όχι μόνο και πρόσθεσε πως το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, παραθέτοντας τα στοιχεία από τα κρούσματα που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ότι αφορά τη νέα σχολική χρόνια, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Συμπλήρωσε δε, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών που θα σταθμίσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Advertisement
MEGA

Σε ότι αφορά τη συζήτηση στην ΕΕ για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή και μετά από πρόταση του προέδρου της Κύπρου, η σχετική συζήτηση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ σε ότι αφορά τη στάση της Γερμανίας που φαίνεται να αντιδρά στην επιβολή κυρώσεων, παρατήρησε πως η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος ο κ. Πέτσας, αποκάλυψε ότι αν και η έκθεση της ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί, ο Πρωθυπουργός με βάση τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά έναν απολογισμό των όσων έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση από το πρόγραμμα της και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακαδημίες: Η αγωνιστική του... παραλίγο

23/02/26 1:21 μμ

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του… παραλίγο

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

23/02/26 1:19 μμ

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

23/02/26 12:47 μμ

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

23/02/26 1:17 μμ

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

23/02/26 1:15 μμ

Σαρακοστή: Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

23/02/26 12:16 μμ

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

23/02/26 12:38 μμ

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» - Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

23/02/26 12:30 μμ

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» – Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

23/02/26 11:54 πμ

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

Τρίτη ημέρα επιχείρησης εντοπισμού του 74χρονου στο Βελούχι Ευρυτανίας

23/02/26 11:49 πμ

Τρίτη ημέρα επιχείρησης εντοπισμού του 74χρονου στο Βελούχι Ευρυτανίας

Επίδομα 70 ευρώ για Smartphone: Ποιοι το δικαιούνται

23/02/26 11:41 πμ

Επίδομα 70 ευρώ για Smartphone: Ποιοι το δικαιούνται

Πώς να φροντίσετε τη λεμονιά σας σε γλάστρα για να καρποφορεί όλο το χρόνο, πώς και πότε την κλαδεύετε

23/02/26 11:35 πμ

Πώς να φροντίσετε τη λεμονιά σας σε γλάστρα για να καρποφορεί όλο το χρόνο, πώς και πότε την κλαδεύετε