«Πευκοσουσούρα»: Το μέλι Χαλκιδικής που επιδιώκει να λάβει πιστοποίηση ΠΟΠ

Ονομασία προστατευόμενης προέλευσης διεκδικεί το μέλι πευκοσουσούρα στη Χαλκιδική. Σε σύσκεψη που έγινε στην αντιπεριφέρεια τονίστηκαν τα χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού προϊόντος με υψηλή διατροφική αξία.

Το μέλι πευκοσουσούρα που παράγεται στα δάση της είναι μοναδικό και παγκοσμίως γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής συμμετείχαν μεταξύ άλλων ειδικοί επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναλάβουν την αποστολή δειγμάτων.

Κάθε χρόνο η Χαλκιδική δέχεται εκατομμύρια τουρίστες την θερινή σεζόν. Δοκιμάζουν το ελληνικό μέλι και το διαφημίζουν στο εξωτερικό. Οι μελισσοκόμοι τονίζουν ότι εάν το προϊόν γίνει ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης), θα καταφέρει να εισβάλλει δυναμικές και στις ξένες αγορές.

Η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής προγραμματίζει ημερίδα στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι μελισσοκόμοι της περιοχής, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τη διεκδίκηση της προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Babis



πηγή ΕΡΤ

Ελλάδα«Πευκοσουσούρα»: Το μέλι Χαλκιδικής που επιδιώκει να λάβει πιστοποίηση ΠΟΠ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Μαΐου

Στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Ο Πανσερραϊκός «απάντησε» με το ίδιο… νόμισμα στο Βόλο (3-0) κι «ανάσανε»

Μία εβδομάδα μετά τη «βαριά» ήττα του στον Βόλο...

Σε ισχύ η βελτιωμένη πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού – video

Άνοιξε από τις 30 Απριλίου η πλατφόρμα για τον...

Τελευταία Νέα