Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Χρήστος Κόντης με τον Φώτη Ιωαννίδη έδωσαν το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, σχολιάζοντας την αναμέτρηση. ... Περισσότερα

Φώτης Ιωαννίδης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό να μην παίζει στην Ευρώπη»

Epilogestv

Epilogestv

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Χρήστος Κόντης με τον Φώτη Ιωαννίδη έδωσαν το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, σχολιάζοντας την αναμέτρηση.

Ο Φώτης Ιωαννίδης στάθηκε στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός “καίγεται” για το τρόπαιο για να βγει και στην Ευρώπη, ενώ ο Χρήστος Κόντης υπογράμμισε ότι οι “πράσινοι” έχουν συνηθίσει να παίζουν για τον τίτλο και διεκδικούν πλέον το 20ο τρόπαιό τους.

Οι δηλώσεις του Ιωαννίδη

Για το πώς κύλησε η προετοιμασία: “Όλη την εβδομάδα δουλεύουμε πολύ εντατικά για αυτό το παιχνίδι. Το Κύπελλο είναι μοναδικός στόχος για εμάς. Ο στόχος είναι ένας, να φέρουμε το τρόπαιο στην Αθήνα. Έχουμε αναλύσει κάθε πτυχή του αντιπάλου και είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε”.

Για την πίεση που υπάρχει επειδή ο τελικός σημαίνει και έξοδο στην Ευρώπη: «Είμαστε επαγγελματίες. Μάθαμε να ζούμε με την πίεση, κρινόμαστε για αυτό. Όλοι είμαστε έτοιμοι για τον τελικό, όλοι θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε το τρόπαιο και να βγούμε στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό να μην παίζει στην Ευρώπη».

Για το πώς είναι η ομάδα πνευματικά: “Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έχουμε συνηθίσει στην πίεση. Έχουμε 90 με 120 λεπτά να δώσουμε τα πάντα και να φέρουμε το Κύπελλο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Παναθηναϊκό”.

Για την απουσία κόσμου από τις εξέδρες: “Είναι σημαντικό να είναι ο κόσμος μας δίπλα, τον έχουμε συνηθίσει πλάι μας. Θεωρώ πως κάθε Έλληνας να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, χαρά. Έχω την εντύπωση πως στα επόμενα χρόνια θα φέρουμε φιλάθλους στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες ώστε να έχουμε και εμείς στήριξη και ο τελικός να γίνεται όπως πρέπει”.

Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και αν έχει αλλάξει κάτι στο κλίμα: “Το κλίμα μεταξύ των παικτών ήταν πάντα σε καλό επίπεδο, είχαμε πάντα καλές σχέσεις. Ο κόουτς μας γνωρίζει από το παρελθόν, ξέρει τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μας έχει βοηθήσει πολύ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για το ματς που έρχεται”.

Για το προσωπικό βάρος να είναι επιδραστικός στον τελικό: “Δεν με βαραίνει καθόλου, είνα κίνητρο για μένα, εγώ οδήγησα αυτό το βάρος που δεν είναι βάρος.Ίσα ίσα αυτή είναι η δουλειά μου να βοηθώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θα δώσω τα πάντα για να το πετύχω”.

Advertisement
Babis

Οι δηλώσεις Κόντη

Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί, είναι παιχνίδια που όποιος το θέλει περισσότερο το παίρνει, εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας ξέρει, υπάρχει το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει”.

Για τους δύο Έλληνες προπονητές στον τελικό: “Νιώθουμε πολύ όμορφα σίγουρα. Είμαστε σε έναν ελληνικό τελικό, μακάρι στο μέλλον να έχουμε πολλούς Έλληνες προπονητές σε αυτή τη θέση και να διεκδικούν τρόπαια και Κύπελλα. Εύχομαι αύριο να είναι μια καλή μέρα για εμάς στον Παναθηναϊκό”.

Για τον τίτλο που έχει κατακτήσει στην Κύπρο: “Δεν έχω έναν τίτλο σαν προπονητής, έχω τέσσερις, έχω πάρει και άλλους στο εξωτερικό. Αισιοδοξώ να γίνουν πέντε και έξι. Έχουμε πίστη, ποδοσφαιριστές με απίστευτη ποιότητα. Έναν σύλλογο που έχει μάθει να σηκώνει τίτλους. Η ιστορία αυτό δείχνει, έχουμε 19 τρόπαια και αύριο θέλουμε να τα κάνουμε 20”.

Για το πόσο εύκολο είναι να παρέμβει σε μια ομάδα μέσα σε μια εβδομάδα: “Το έργο του προπονητή είναι εύκολο όταν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές. Άρα για μένα είναι εύκολο να παρέμβω όταν έχω παίκτες σαν τον Ιωαννίδη. Γνωρίζω την ομάδα, το σύλλογο, το να παρέμβω μου είναι εύκολο γιατί οι παίκτες μπορούν να τα αντιληφθούν και να τα κάνουν πράξη στο γήπεδο”.

πηγή newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ - Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

03/02/26 5:46 μμ

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ – Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

03/02/26 5:40 μμ

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

03/02/26 5:37 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

03/02/26 5:27 μμ

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

03/02/26 5:13 μμ

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

Παιδιά υφαίνουν στον αργαλειό σε βιωματική δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

03/02/26 5:09 μμ

Παιδιά υφαίνουν στον αργαλειό σε βιωματική δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

Έκκληση ΠΟΥ για 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις το 2026

03/02/26 5:01 μμ

Έκκληση ΠΟΥ για 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις το 2026

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:58 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:57 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

03/02/26 1:40 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

03/02/26 1:44 μμ

Ν.Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

03/02/26 1:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του