«To Επιμελητήριο Σερρών ουδέποτε έθεσε ως όρο για τη διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων τη διενέργεια αντίστοιχης σερραϊκής έκθεσης στην Κρήτη». Η επιστολή του Επιμελητηρίου ήταν ξεκάθαρη και δεν γνωρίζουμε ... Περισσότερα

"Φωτιές" άναψε η Έκθεση Κρητικών προϊόντων στις Σέρρες- Αθ.Μαλλιαράς: "Αν δεν τηρηθούν οι όροι θα πρέπει να ακυρωθεί"

Epiloges Press

Epiloges Press

«To Επιμελητήριο Σερρών ουδέποτε έθεσε ως όρο για τη διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων τη διενέργεια αντίστοιχης σερραϊκής έκθεσης στην Κρήτη». Η επιστολή του Επιμελητηρίου ήταν ξεκάθαρη και δεν γνωρίζουμε πως προέκυψε ως επιχείρημα από ορισμένους ότι το Επιμελητήριο έβαλε αυτόν τον όρο. Αυτό δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς τόσο προφορικά όσο και γραπτά με δελτίο τύπου Ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «αν το Επιμελητήριο των Σερρών ήθελε να διοργανώσει μια τέτοια έκθεση μπορούσε και από μόνο του χωρίς να ζητήσουν κάτι από τον δήμο ή από κάποιον ιδιώτη». Μάλιστα στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για διάθεση αποποίησής ευθυνών και μετατόπισης αυτών.

Advertisement
 

Τις τελευταίες ήμερες το θέμα της διεξαγωγής της έκθεσης Κρητικών Προϊόντων στις Σέρρες έχει πάρει διαστάσεις μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν. Δεν ήταν μια καθαρά κρητική έκθεση προϊόντων αναφέρει ο κ. Μαλλιαράς. Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης απασχόλησε το Επιμελητήριο Σερρών πολύ καιρό πριν, θέλοντας ακριβώς να «προλάβει» την επανάληψη δυσάρεστων καταστάσεων, που σημειώθηκαν κατά την περσινή έκθεση.

Γι’ αυτό το λόγο ήδη από την 1η Αυγούστου το Επιμελητήριο Σερρών συνέταξε επιστολή προς τον Δήμο Σερρών με την οποία εξέφραζε ξεκάθαρα τις θέσεις του για τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία μάλιστα αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 2 Αυγούστου, όπου υπήρχε προς έγκριση το θέμα της διεξαγωγής της έκθεσης.

Το Δ.Σ αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση της Πλατείας Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης των Σερρών για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης έκθεσης με την προϋπόθεση να είναι αυστηρά με Κρητικά προϊόντα κάτι που είχε αποφασιστεί και για την περσυνή έκθεση χωρίς όμως να τηρηθούν οι όροι. Σύμφωνα με καταγγελίες επαγγελματιών τους ζητήθηκε η συμμετοχή τους στην φετινή διοργάνωση έναντι υψηλού αντίτιμου. Οι όροι της σύμβασης αναιρούνται λέει ο κ. Μαλλιαράς.

Όλα αυτά συμβαίνουν 10 ημέρες πριν την έναρξη της πολυσυζητημένης πλέον έκθεσης. Το επιμελητήριο ζήτησε από τον δήμο να ενημερωθεί αλλά απάντηση δεν έχουν πάρει σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Υπεύθυνος για την διεξαγωγή της έκθεσης είναι ο Δήμος Σερρών ξεκαθαρίζει ο κ. Μαλλιαράς και τονίζει πως το πρωταρχικό τους μέλημα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των Σερραίων επιχειρηματιών και δηλώνει κατηγορηματικά πως αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι όροι της σύμβασης, όπως αυτοί προαναφέρθηκαν, η έκθεση θα πρέπει να ακυρωθεί.

Advertisement

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1 στα 7 παιδιά και εφήβους ζει με κάποια ψυχική διαταραχή

03/11/25 5:43 μμ

1 στα 7 παιδιά και εφήβους ζει με κάποια ψυχική διαταραχή

Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια

03/11/25 5:42 μμ

Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια

ΥΠΕΝ-«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό, κατά 423 εκατ. ευρώ ξεκινά η υλοποίηση

03/11/25 5:38 μμ

ΥΠΕΝ-«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό ξεκινά η υλοποίηση

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η OpenAI αγοράζει αποθηκευτικό χώρο από την Amazon με συμφωνία ύψους 38 δισ. δολαρίων

03/11/25 5:37 μμ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η OpenAI αγοράζει αποθηκευτικό χώρο από την Amazon με συμφωνία ύψους 38 δισ. δολαρίων

Η Ρεάλ αποφασίζει για τον Έντρικ

03/11/25 5:36 μμ

Η Ρεάλ αποφασίζει για τον Έντρικ

Από 10/11 σε λειτουργία η νέα γραμμή του ΟΑΣΘ

03/11/25 5:33 μμ

Από 10/11 σε λειτουργία η νέα γραμμή του ΟΑΣΘ

Γαστριμαργική εκδήλωση με ελληνικά προϊόντα στο Μιλάνο

03/11/25 5:31 μμ

Γαστριμαργική εκδήλωση με ελληνικά προϊόντα στο Μιλάνο

Το γυναικείο καστ της τετραλογίας του Σαμ Μέντες για τους Beatles

03/11/25 5:30 μμ

Το γυναικείο καστ της τετραλογίας του Σαμ Μέντες για τους Beatles

ΔΠΔ: Οι θηριωδίες στο Σουδάν μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου

03/11/25 5:29 μμ

ΔΠΔ: Οι θηριωδίες στο Σουδάν μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου

Συνελήφθη σε αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βελιγράδι ο Βλάντιμιρ Στίματς

03/11/25 5:28 μμ

Συνελήφθη σε αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βελιγράδι ο Βλάντιμιρ Στίματς

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ντροπή σε όσους, εν έτει 2025, προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Καμία ανοχή στις διακρίσεις σε βάρος των ατόμων με αναπηρία

03/11/25 5:27 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ντροπή σε όσους, προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

03/11/25 5:24 μμ

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού