«To Επιμελητήριο Σερρών ουδέποτε έθεσε ως όρο για τη διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων τη διενέργεια αντίστοιχης σερραϊκής έκθεσης στην Κρήτη». Η επιστολή του Επιμελητηρίου ήταν ξεκάθαρη και δεν γνωρίζουμε ... Περισσότερα

"Φωτιές" άναψε η Έκθεση Κρητικών προϊόντων στις Σέρρες- Αθ.Μαλλιαράς: "Αν δεν τηρηθούν οι όροι θα πρέπει να ακυρωθεί"

Epiloges Press

Epiloges Press

«To Επιμελητήριο Σερρών ουδέποτε έθεσε ως όρο για τη διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων τη διενέργεια αντίστοιχης σερραϊκής έκθεσης στην Κρήτη». Η επιστολή του Επιμελητηρίου ήταν ξεκάθαρη και δεν γνωρίζουμε πως προέκυψε ως επιχείρημα από ορισμένους ότι το Επιμελητήριο έβαλε αυτόν τον όρο. Αυτό δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς τόσο προφορικά όσο και γραπτά με δελτίο τύπου Ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «αν το Επιμελητήριο των Σερρών ήθελε να διοργανώσει μια τέτοια έκθεση μπορούσε και από μόνο του χωρίς να ζητήσουν κάτι από τον δήμο ή από κάποιον ιδιώτη». Μάλιστα στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για διάθεση αποποίησής ευθυνών και μετατόπισης αυτών.

Τις τελευταίες ήμερες το θέμα της διεξαγωγής της έκθεσης Κρητικών Προϊόντων στις Σέρρες έχει πάρει διαστάσεις μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν. Δεν ήταν μια καθαρά κρητική έκθεση προϊόντων αναφέρει ο κ. Μαλλιαράς. Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης απασχόλησε το Επιμελητήριο Σερρών πολύ καιρό πριν, θέλοντας ακριβώς να «προλάβει» την επανάληψη δυσάρεστων καταστάσεων, που σημειώθηκαν κατά την περσινή έκθεση.

Γι’ αυτό το λόγο ήδη από την 1η Αυγούστου το Επιμελητήριο Σερρών συνέταξε επιστολή προς τον Δήμο Σερρών με την οποία εξέφραζε ξεκάθαρα τις θέσεις του για τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία μάλιστα αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 2 Αυγούστου, όπου υπήρχε προς έγκριση το θέμα της διεξαγωγής της έκθεσης.

Το Δ.Σ αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση της Πλατείας Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης των Σερρών για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης έκθεσης με την προϋπόθεση να είναι αυστηρά με Κρητικά προϊόντα κάτι που είχε αποφασιστεί και για την περσυνή έκθεση χωρίς όμως να τηρηθούν οι όροι. Σύμφωνα με καταγγελίες επαγγελματιών τους ζητήθηκε η συμμετοχή τους στην φετινή διοργάνωση έναντι υψηλού αντίτιμου. Οι όροι της σύμβασης αναιρούνται λέει ο κ. Μαλλιαράς.

Όλα αυτά συμβαίνουν 10 ημέρες πριν την έναρξη της πολυσυζητημένης πλέον έκθεσης. Το επιμελητήριο ζήτησε από τον δήμο να ενημερωθεί αλλά απάντηση δεν έχουν πάρει σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Υπεύθυνος για την διεξαγωγή της έκθεσης είναι ο Δήμος Σερρών ξεκαθαρίζει ο κ. Μαλλιαράς και τονίζει πως το πρωταρχικό τους μέλημα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των Σερραίων επιχειρηματιών και δηλώνει κατηγορηματικά πως αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι όροι της σύμβασης, όπως αυτοί προαναφέρθηκαν, η έκθεση θα πρέπει να ακυρωθεί.

Advertisement
Babis

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας