Μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ κατηγορείται ότι δηλητηρίασε θανάσιμα την 18 μηνών κόρη του συντρόφου της, καθώς της έδωσε να φάει μπαταρίες, βίδες και ασετόν. Μάλιστα, όπως προέκυψε ... Περισσότερα

Φρίκη: Βρέφος δολοφονήθηκε από την σύντροφο του πατέρα του – Του έδωσε να φάει ασετόν, μπαταρίες και βίδες

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ κατηγορείται ότι δηλητηρίασε θανάσιμα την 18 μηνών κόρη του συντρόφου της, καθώς της έδωσε να φάει μπαταρίες, βίδες και ασετόν. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, πριν από τη δολοφονία είχε αναζητήσει στο ίντερνετ τις βλαβερές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν τα συγκεκριμένα αντικείμενα σε ένα παιδί.

Advertisement
 

Η Aleisia Owens, 20 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτη για τον θάνατο της Iris Rita Alfera, αφού η νεκροψία διαπίστωσε ότι το παιδί πέθανε λόγω θανατηφόρων επιπέδων ακετόνης στο αίμα της, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας της Πενσυλβάνια Michelle Henry.

H Owens έμενε μαζί με τον πατέρα του παιδιού, Bailey Jacoby. Στις 25 Ιουνίου 2023, όταν ο άνδρας έφυγε από το σπίτι, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Owens ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη του. Έσπευσε στο σπίτι του New Castle για να βρει το κοριτσάκι του χωρίς τις αισθήσεις του και κάλεσε γρήγορα το 911, σύμφωνα με την καταγγελία που έλαβε το WPIX.

Η Iris μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο UPMC Jameson στο New Castle, Pa., αλλά αργότερα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο UPMC Children’s Hospital στο Πίτσμπουργκ. Το παιδί πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα λόγω οργανικής ανεπάρκειας.

Η Iris ζούσε με τη μητέρα της, Emily Alfera, και τους παππούδες της, ενώ ο πατέρας της, Jacoby, είχε δικαίωμα να την επισκέπτεται.

Η Owens είπε στην αστυνομία ότι το κοριτσάκι χτύπησε το κεφάλι του όταν έπεσε από το κρεβάτι της, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ωστόσο, η αυτοψία έδειξε ότι η Iris είχε καταπιεί πολλά «gel χάντρες νερού», μαζί με μπαταρίες σε σχήμα κουμπιού και μια μεταλλική βίδα, μήνες πριν πεθάνει, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Μια έρευνα στο τηλέφωνο της Owens αποκάλυψε ότι αναζητούσε στο διαδίκτυο «πληροφορίες για προϊόντα οικιακής χρήσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη ή θάνατο σε ένα παιδί, συμπεριλαμβανομένων σφαιριδίων νερού, μπαταριών και βερνικιού νυχιών», από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2023.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε ψάξει επίσης για «προϊόντα ομορφιάς που είναι δηλητηριώδη για τα παιδιά» και «φάρμακα που οδηγούν σε θανάτους από τυχαία δηλητηρίαση σε παιδιά».

Advertisement
MEGA
Φρίκη: Βρέφος δολοφονήθηκε από την σύντροφο του πατέρα του – Του έδωσε να φάει ασετόν, μπαταρίες και βίδες

Ο αρχηγός της αστυνομίας του New Castle, Ρόμπερτ Σάλεμ, είπε ότι τα ευρήματα στο τηλέφωνο της Owens ήταν ένα «κρίσιμο κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον της».

Advertisement
ΔΕΗ

«Οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης είναι αποκαρδιωτικές. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι κάποιος κάνει σκόπιμες ενέργειες για να βλάψει ένα εντελώς αβοήθητο παιδί και στη συνέχεια παραπλάνησε τους ερευνητές για το τι συνέβη», ανέφερε ο Χένρι. «Η έρευνα δείχνει ότι, επί μήνες, ο κατηγορούμενος διεξήγαγε σχολαστική έρευνα για το πώς ορισμένες ουσίες βλάπτουν τα παιδιά».

Ο Jacoby ζούσε με την Owens για περίπου ένα χρόνο προτού φέρεται να σκοτώσει την κόρη του.

Η αστυνομία δεν συνέλαβε τον Jacoby σε σχέση με τον θάνατο της κόρης του, επειδή «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον με τον θάνατο του μωρού», είπε ο Σάλεμ στο New Castle News.

Η Owens αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, και «άλλα αδικήματα σχετικά με συμπεριφορά που οδήγησε στο θάνατο του μωρού και άλλες πράξεις κακοποίησης μήνες πριν».

Η φερόμενη ως παιδοκτόνος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή την Πέμπτη για να της απαγγελθούν κατηγορίες, όπου φέρεται να παρακολουθούσε τη διαδικασία «ανέκφραστη», ανέφερε το New Castle News. Μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Λόρενς και κρατείται χωρίς εγγύηση.

«Είμαστε χαρούμενοι που τελικά τη συνέλαβαν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θα είναι μια μακρά διαδικασία στο δικαστικό σύστημα», είπε ο παππούς του παιδιού, Frank Alfera, στο πρακτορείο.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπανακόπιτα της τεμπέλας

23/10/25 12:20 μμ

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Κοτόσουπα με λαχανικά

23/10/25 12:20 μμ

Κοτόσουπα με λαχανικά

Δημογλίδου για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: Δεν προκύπτει κλήση στο 100, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο ΑΤ

23/10/25 12:05 μμ

Δημογλίδου για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: Δεν προκύπτει κλήση στο 100, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο ΑΤ

Σέρρες: «Η Κωπηλασία στις Πλατείες» - Διαδραστική εμπειρία για όλη την οικογένεια στην πλατεία Κρονίου

23/10/25 11:55 πμ

Σέρρες: «Η Κωπηλασία στις Πλατείες» – Διαδραστική εμπειρία για όλη την οικογένεια στην πλατεία Κρονίου

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

23/10/25 12:22 μμ

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

H ΜΕΤLEN και η HRE Υπογράφουν Εμβληματική Συμφωνία για Έργα ΑΠΕ στη Νότια Κορέα

23/10/25 11:17 πμ

H ΜΕΤLEN και η HRE Υπογράφουν Εμβληματική Συμφωνία για Έργα ΑΠΕ στη Νότια Κορέα

Θεσσαλονίκη: Νεαροί διέρρηξαν σε έξι μήνες 54 πολυτελή αυτοκίνητα στην Καλαμαριά

23/10/25 11:11 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεαροί διέρρηξαν σε έξι μήνες 54 πολυτελή αυτοκίνητα στην Καλαμαριά

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τη 16χρονη που δυστυχώς κατέληξε

23/10/25 10:43 πμ

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τη 16χρονη που κατέληξε στο Γκάζι

ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί όχι απλώς υποδομές μετακίνησης αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης - Τα σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

23/10/25 9:42 πμ

ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί όχι απλώς υποδομές μετακίνησης αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης – Τα σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ζάχαρη: Η περιορισμένη πρόσληψη στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

23/10/25 9:37 πμ

Ζάχαρη: Η περιορισμένη πρόσληψη στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει την αστυνομία για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει»

23/10/25 10:45 πμ

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει την αστυνομία για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει»

Γκάζι: Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ – Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση

23/10/25 10:45 πμ

Γκάζι: Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ – Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση