Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι το μόνο εύκολο είναι το τεχνικό κομμάτι για τον κωδικό 7 στα SMS στο 13033 Για τα σενάρια να μπει «κόφτης» στα sms στο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι το μόνο εύκολο είναι το τεχνικό κομμάτι για τον κωδικό 7 στα SMS στο 13033

Για τα σενάρια να μπει «κόφτης» στα sms στο 13033 αλλά και για το ενδεχόμενο να προστεθεί έξτρα κωδικός στα μηνύματα που στέλνουμε στο 13033 μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αυτήν τη στιγμή, όμως το τεχνικό κομμάτι είναι το εύκολο, αν το ζητήσουν οι ειδικοί», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ερωτηθείς αν θα υπάρξει και 7ος κωδικός στα sms μετακίνησης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα sms», τα οποία είναι άλλωστε, ισοδύναμα με το χαρτί». Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών, έκανε σαφές ότι «το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού» και εξήγησε ότι «το τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη».

Οι τρόποι που εξετάζονται για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, είναι τρεις:

Τηλεφωνικό κέντρο: Ενημέρωση των πολιτών διά τηλεφώνου

Πλατφόρμα για ραντεβού: Εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού

Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

Ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε τους πολίτες, με την αφορμή, να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα, όπου όπως είπε, δηλώνεται και διεύθυνση, συνεπώς το κέντρο εμβολιασμού που θα προτείνεται, θα είναι κοντά στον κάθε πολίτη. Ξεκαθάρισε, επιπλέον, ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται βάσει των κριτηρίων της Επιτροπής Εμβολιασμού και μόνο το τεχνικό κομμάτι της οργάνωσης θα γίνεται μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Καλύτερο να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές», είπε αναφερόμενος στο πλήθος των πλατφορμών τις οποίες πλέον χρησιμοποιούμε και παρομοίασε το gov.gr με το ΚΕΠ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πλέον 819 υπηρεσίες.

Advertisement
MEGA

Αναφορικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στις πλατφόρμες, εξήγησε ότι η ψηφιακή επικαιροποίηση είναι «αντανάκλαση του χαρτιού» και τόνισε ότι, «γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια να περάσουμε στον 21ο αιώνα».

Ερωτηθείς τέλος, για το πλήθος των sms μετακίνησης που στέλνονται από τη βόρεια Ελλάδα, που παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά, ξεκαθάρισε πως «ηθελημένα έχουμε μόνο τον ημερήσιο όγκο των sms και δεν κρατάμε άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικότητα του πολίτη».

Πηγή: ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 6:17 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 5:57 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 4:50 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 4:35 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 4:22 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα