Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και έτσι η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ημέρα που η κατηγορούμενη έχει κληθεί να ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και έτσι η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ημέρα που η κατηγορούμενη έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της. Η πρόεδρος είπε ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί για την απολογία στις 9 το πρωί.

Advertisement
 

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως, εάν υπάρξει πρόβλημα, το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Νωρίτερα, από το δικαστήριο απορρίφθηκε η αναβολή που ζήτησε ο κ. Κούγιας καθώς όπως είπε η πρόεδρος “πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη . Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο”.

Και η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής και να διακοπεί η εκδίκαση αναφέροντας πως ούτως ή άλλως είναι μια δίκη που θα διαρκέσει πολύ και επομένως θα υπάρχει ευχέρεια να εξυπηρετείται ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που από σήμερα είναι μέλη του ΜΟΔ που θα δικάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς και δύο αναπληρωματικών μελών. Οι ένορκοι που κληρώθηκαν είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, ενώ αναπληρωματικοί θα είναι μία γυναίκα και ένας άντρας.

Advertisement
Babis

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απέναντι της στην Έδρα πέντε γυναίκες και δύο άντρες.

Advertisement

Το δικαστήριο αμέσως μετά προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα, καθώς και στην εκφώνηση των μαρτύρων. Στον κατάλογο που εκφώνησε η πρόεδρος περιλαμβάνονται 52 μάρτυρες μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιατροδικαστής. Εκ μέρους της κατηγορουμένης, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν άλλοι είκοσι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οκτώ ιατροδικαστές.

Από το πρωί βρίσκονται στο πλευρό της κατηγορουμένης η μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της.

Παρών επίσης στα έδρανα και ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή, ο οποίος αναμένεται να είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που θα καταθέσει την Τετάρτη.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας