«Καλούμε τους λίγους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι λίγοι που έχουν απομείνει, να πάνε να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους που έχουν, ενδεχομένως, την οργή, τον θυμό, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Καλούμε τους λίγους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι λίγοι που έχουν απομείνει, να πάνε να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους που έχουν, ενδεχομένως, την οργή, τον θυμό, επειδή η πολιτεία δεν στάθηκε δίπλα. Όμως εμείς θα πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, γιατί πρώτοι από όλους χάσαμε 27 συναδέλφους από κορονοϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και σώθηκαν. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 70.000 συνάδελφοι και κανείς δεν έπαθε απολύτως τίποτα στην υγεία του», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Advertisement
 

Η ΠΟΕΔΗΝ, είπε ο πρόεδρός της, έχει ζητήσει συνάντηση και έχει μεταφέρει την πρότασή της στο Υπουργείο, για παράταση στην προθεσμία που έχει δοθεί.

«Η ροή των εμβολιασμών έχει αυξηθεί, γιατί όταν χάνεις τον μισθό σου και ζεις από αυτόν, δεν είναι εύκολο πράγμα. Μέχρι 31/08 όποιος κάνει την πρώτη δόση δεν θα μπει σε αναστολή, γι’ αυτό και λέμε ότι αν υπήρχε λίγος χρόνος ακόμα, όλα θα κυλούσαν ομαλά. Γι’ αυτό ζητάμε λίγο χρόνο, ακόμα και μέρες. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς που τουλάχιστον το επιθυμούν να εμβολιαστούν. Στην κατεύθυνση της αναστολής καθηκόντων χωρίς μισθό και στην απορρύθμιση της δημόσιας υγείας, έχουμε εξαγγείλει κινητοποιήσεις».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννάκος, ανέφερε πως «μέχρι τις 31/08 ένας νυχτερινός γιατρός, νοσηλευτής θα πάει στο νοσοκομείο και 12 το βράδυ θα του πουν το βράδυ φεύγεις γιατί είσαι σε αναστολή».

Advertisement
Babis

Εκτιμά, πως θα υπάρχει απορρύθμιση της δημόσιας υγείας, γιατί θα κλείσουν ζωτικής σημασίας λειτουργίες των νοσοκομείων καθώς υπάρχουν γιατροί ανεμβολίαστοι που είναι μοναδικοί στην ειδικότητά τους και υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό σε εξειδικευμένα τμήματα που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν.

«Είναι μια γιατρός σε νοσοκομείο, η οποία έκλεψε από το ταμείο 250.000€ και μετά από 2 χρόνια παίρνει τον μισό μισθό της. Έχουμε έναν ο οποίος βίαζε. Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και παίρνει 2,5 χρόνια τον μισό του μισθό. Ένας ανεμβολίαστος ο οποίος είναι στην πρώτη γραμμή 18 μήνες, θα φύγει σε αναστολή, χωρίς ένα ευρώ μισθό. Οπωσδήποτε το κράτος θα πρέπει να φροντίσει οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν τις οικογένειές τους».

Ο κ. Γιαννάκος τέλος, υποστήριξε πως οι δομές υγείας δεν είναι έτοιμες να αναπληρώσουν τις θέσεις που θα μείνουν κενές. «Ο νόμος προέβλεπε ότι θα γίνουν προκηρύξεις με τρίμηνες συμβάσεις. Ακόμα αυτό δεν έχει ξεκινήσει. Θα ξεκινήσει 10 Σεπτέμβρη περίπου, θα ολοκληρωθεί τέλος Οκτώβρη, άρα δυο μήνες τα νοσοκομεία θα είναι με μείον προσωπικό. Σε επικουρικό προσωπικό που είναι 2 χρόνια, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για 3 μήνες, άρα θα είναι δύσκολο να βρουν. Ήδη κόπηκαν οι κανονικές άδειες και μελετώνται επιχειρησιακά σχέδια για καταργήσεις κλινικών, για αναστολή χειρουργείων, αυτό σημαίνει ότι θα την πληρώσουν τα non covid περιστατικά».
 
 
πηγή ertnews.gr 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι