Το εφάπαξ ποσό των 400 ευρώ θα πάρουν 155.000 μακροχρόνια άνεργοι τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.     Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το εφάπαξ ποσό των 400 ευρώ θα πάρουν 155.000 μακροχρόνια άνεργοι τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για όσους έγιναν μακροχρόνια άνεργοι, συμπλήρωσαν δηλαδή 12 μήνες ανεργίας έως τις 30 Μαρτίου 2020 και για 12 μήνες πριν και όχι για το σύνολο των μακροχρόνια ανέργων που αγγίζουν τις 500.000.

 

Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η καταβολή του εφάπαξ ποσού.

Πρόκειται για έναν πληθυσμό 175.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 20.000 εκ των οποίων επιδοτούνται ήδη με τα 200 ευρώ μηνιαίως και έχουν ήδη ενταχθεί στην επέκταση της επιδότησης για 2 μήνες. Οι 155.000 που δεν επιδοτούνται και εξ’ αυτού του λόγου εξαιρούνταν και από ειδική ενίσχυση μπαίνουν και αυτοί στα μέτρα στήριξης.

Η οικονομική ενίσχυση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στήριξης των μακροχρόνια ανέργων. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει και τρέχει βελτιωμένο πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια επανένταξης στην αγορά εργασίας και παραμένουν άνεργοι για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα.

Ενώ το 48% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών), περισσότεροι από τα 2/3 των ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, είναι μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά, το 28% των μακροχρόνια ανέργων είναι ηλικίας 55-67 ετών.

Advertisement
Babis

Ειδικότερα στο σχέδιο στήριξης προβλέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργωνν, όπως:

– Επαναφορά 5.000 νέων θέσεων, που είχαν αφαιρεθεί το 2018, επιπλέον των 3.700 κενών θέσεων, για συνολική προσφορά 8.300 νέων θέσεων εργασίας.

– Επέκταση των δικαιούχων με την προσθήκη όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων δήμων και Περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

– Αύξηση της επιδότησης από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαίως. Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

 

πηγή real.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας