Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία διατύπωσε η Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης,   για τον διορισμό του Χρήστου Χάλαρη στη θέση του διοικητού του ΕΦΚΑ, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία διατύπωσε η Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης,

 

για τον διορισμό του Χρήστου Χάλαρη στη θέση του διοικητού του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

 

Συγκεκριμένα 11 βουλευτές ψήφισαν υπέρ (ΝΔ και Ελληνική Λύση), 6 βουλευτές ψήφισαν κατά (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) και 2 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (ΚΙΝΑΛ και Μέρα 25). Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισήμανε την άριστη συνεργασία που είχε με τον κ. Χάλαρη την περίοδο που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ. «Η περίπτωση του Χρήστου Χάλαρη δεν είναι μία τυπική περίπτωση. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του πάλι ως υπ. Εργασίας τότε που δεν υπήρχε ο ΕΦΚΑ. Μία περίοδο δύσκολη», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι «έχει προβλήματα και θα αλλάξει». «Δεν θα νομοθετήσουμε στο κενό. Θα κινηθούμε πάνω στις ράγες των αποφάσεων της Δικαιοσύνης ώστε να κλείσουμε το κρίσιμο ζήτημα των αμφισβητήσεων για το ασφαλιστικό», προσέθεσε σημειώνοντας ότι στόχος είναι το ασφαλιστικό να γίνει πιο δίκαιο και αποτελεσματικό.

Advertisement
MEGA

Όσον αφορά τη διαδικασία προς την ψηφιακή απονομή των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. «Τον Ιούνιο του 2020 το 34,37 % των νέων συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά, ενώ τον Ιούνιο του 2021 το 90%».

Επιπλέον, ο υπουργός επισήμανε ότι «το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση», και αναφερόμενος στις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σχολίασε ότι «χτυπήθηκε η αδήλωτη εργασία αλλά γεννήθηκε ένα νέο φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας» και τόνισε: «Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε πολιτικές για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Από την πλευρά του, ο κ. Χάλαρης επισήμανε ότι στόχος είναι να ενισχυθεί η πίστη των εργαζομένων σε ένα δημόσιο καθολικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. «Ο ΕΦΚΑ είναι ένα πολύ φιλόδοξο και απαιτητικό εγχείρημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας ο κ. Χάλαρης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνονται «πολύ πιο στοχευμένα οι έλεγχοι για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε το φαινόμενο».

Τέλος, ο κ. Χάλαρης κατέστησε σαφές, ότι στο επίκεντρο των δράσεων του ως διοικητού του ΕΦΚΑ θα βρεθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της διαδικασίας απονομής των συντάξεων.
διοικητής
ΕΦΚΑ
Χάλαρης

 

thesstoday


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ