Για περισσότερα πλήγματα με το νέο πύραυλο Ορέσνικ στο πεδίο της μάχης προειδοποίησε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει απόθεμα έτοιμο για χρήση, μια ημέρα μετά την εκτόξευση του ... Περισσότερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι ότι χιλιάδες Βορειοκορεάτες είναι έτοιμοι να μπουν στη μάχη – «Διεθνές έγκλημα η χρήση του πυραύλου Ορέσνικ»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Για περισσότερα πλήγματα με το νέο πύραυλο Ορέσνικ στο πεδίο της μάχης προειδοποίησε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει απόθεμα έτοιμο για χρήση, μια ημέρα μετά την εκτόξευση του πειραματικού, βαλλιστικού πυραύλου στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο. Στο νυχτερινό μήνυμά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος κατήγγειλε τη δοκιμή του όπλου στο έδαφός της ως «διεθνές έγκλημα» και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να απαντήσει «σθεναρά και αποφασιστικά». Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες που συγκεντρώνονται στη Ρωσία, “σύντομα” θα μπουν στην μάχη κατά της Ουκρανίας.

Η Μόσχα έχει απόθεμα των νέων ισχυρών βαλλιστικών πυραύλων Ορέσνικ, σαν αυτόν που εκτόξευσε στην πόλη Ντνίπρο, και θα συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί στο μέτωπο του πολέμου, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είπε «δεν υπάρχει κανένα αντίμετρο για έναν τέτοιο πύραυλο, κανένα μέσο αναχαίτισής του, στον κόσμο σήμερα. Και θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε αυτό το νεότερο σύστημα. Είναι απαραίτητο να καθιερωθεί η μαζική παραγωγή του».

Η μαζική χρήση αυτού του όπλου θα μπορούσε να συγκριθεί με τη χρήση πυρηνικών όπλων διεμήνυσε ο επικεφαλής ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων: «ανάλογα με τους στόχους και το βεληνεκές αυτού του όπλου, μπορεί να πλήξει στόχους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρώπης, γεγονός που το διαφοροποιεί από άλλους τύπους όπλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ζελένσκι χαρακτήρισε τη δοκιμή του νέου όπλου στο ουκρανικό έδαφος διεθνές έγκλημα. Ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να την καταδικάσει και από τους δυτικούς συμμάχους του να ενισχύσουν περαιτέρω την ουκρανικής αεράμυνας, ενώ δήλωσε ότι η Ρωσία γελοιοποιεί τις εκκλήσεις του Κινέζου συμμάχου της για αυτοσυγκράτηση.

«Η Ρωσία γελοιοποιεί τη θέση κρατών όπως η Κίνα, των κρατών του Τρίτου Κόσμου, ορισμένους ηγέτες που ζητούν κάθε φορά αυτοσυγκράτηση, αλλά σε απάντηση λαμβάνουν νέα κλιμάκωση από τη Μόσχα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κόσμος πρέπει δώσει σοβαρή απάντηση ώστε ο Πούτιν να φοβηθεί πραγματικά να επεκτείνει τον πόλεμο» υπογράμμισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Advertisement
MEGA

Kι ενώ το Κίεβο αναμένει μεγάλη ρωσική αντεπίθεση στο Κουρσκ, όπου έχει καταλάβει εδάφη από τον Αύγουστο, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι οι περίπου 10.000 βορειοκορεάτες στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα ριχθούν σύντομα στο πεδίο της μάχης.

«Με βάση την εκπαίδευσή τους, τον τρόπο που έχουν ενσωματωθεί στους ρωσικούς σχηματισμούς, αναμένω να δω την άμεση εμπλοκή τους σε μάχη σύντομα» εκτίμησε ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Καθώς εντείνεται η ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, την πρώτη συνάντηση του με τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στη Φλόριντα, δύο ημέρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της βορειοατλαντικής συμμαχίας με τη συμμετοχή του Κιέβου στις Βρυξέλλες, όπου θα εξεταστεί η νέα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την εκτόξευση του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου σε απάντηση για τα ουκρανικά πλήγματα με αμερικανικούς και βρετανικούς πυραύλους στη ρωσική επικράτεια.

πηγή ertnews.gr

φωτο: Russian Defense Ministry Press Service via AP


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ