Η λέξη οργή ίσως να να μην είναι αρκετή για να περιγράψει το συναίσθημα των Ελλήνων διεθνών, μετά το ισόπαλο 5-5 με την Κροατία, που τους άφησε στη δεύτερη θέση ... Περισσότερα

Πόλο - Έξαλλοι στην εθνική ομάδα για την διαιτησία του αγώνα με την Κροατία

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η λέξη οργή ίσως να να μην είναι αρκετή για να περιγράψει το συναίσθημα των Ελλήνων διεθνών, μετά το ισόπαλο 5-5 με την Κροατία, που τους άφησε στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τους στέλνει πάνω στην κορυφαία ομάδα του κόσμου αυτή την εποχή, την Ισπανία, στα προημιτελικα (με δεδομένο ότι θα ξεπεράσουν πρώτα την Κυριακή το χαμηλό εμπόδιο του Ισραήλ).

Η εθνική έχει γενικότερα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα, αλλά με 9.000 Κροάτες στις εξέδρες της “Spaladium Arena”, μία σχετική εύνοια στους οικοδεσπότες ήταν αναμενόμενη. Η φάση που προκάλεσε την οργή της ελληνικής πλευράς ήταν η ακύρωση του πεντακάθαρου γκολ που πέτυχε ο Αγγελος Βλαχόπουλος, στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με το σκορ ισόπαλο 3-3. “Συνήθως δεν μιλάω για τους διαιτητές, αλλά σήμερα έκαναν το μεγαλύτερο δυνατό λάθος στην πιο κρίσιμη στιγμή και έδωσαν στην Κροατία το πλεονέκτημα”, είπε ο πρωταγωνιστής της επίμαχης φάσης, η οποία (για τους παλαιότερους) θύμισε το ανήκουστο σφύριγμα του Μπόρις Μαργκέτα στον τελικό του Champions League το 2001, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το Σπλιτ, όταν ο Σλοβένος ακύρωσε με το… έτσι θέλω το γκολ του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και χάρισε στη γηπεδούχο Γιουγκ Ντουμπρόβνικ τον τίτλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ξέραμε ότι παίζαμε εναντίον των διοργανωτών, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται… “, ανέφερε κάπως πιο διπλωματικά ο Ντίνος Γενηδουνιάς, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία, έχοντας δει τον συνεργάτη του, Τάσο Σχίζα, να αποβάλλεται στη διάρκεια του αγώνα.

Advertisement
Babis

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, στο επίσημο report της ημέρας, αφήνει κάποιες αιχμές, κάνοντας λόγο για το πλεονέκτημα έδρας των Κροατών “… σε όλες τις πιθανές μορφές”, ενώ για την επίμαχη φάση αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο Αγγελος Βλαχόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι διαιτητές καταλόγισαν παράβαση 2μ. για άλλη μία φορά (σ.σ. είχε συμβεί και νωρίτερα σε βάρος της ελληνικής ομάδας), προφανώς σε βάρος παίκτη που δεν συμμετείχε στη φάση… “.

Φυσικά η LEN κάνει ειδική αναφορά στον νεαρό Ελληνα τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη, που ήταν η αποκάλυψη του αγώνα με 13 αποκρούσεις (10/10 στο πρώτο ημίχρονο) και φαίνεται να “εκτοξεύει” τις μετοχές του, στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του. Ενας παίκτης που πριν ένα χρόνο ήταν σχεδόν άγνωστος ακόμη και στους εν Ελλάδι μυημένους στην υδατοσφαίριση, αλλά φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί σε μεγάλα… σαλόνια.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα