Η λέξη οργή ίσως να να μην είναι αρκετή για να περιγράψει το συναίσθημα των Ελλήνων διεθνών, μετά το ισόπαλο 5-5 με την Κροατία, που τους άφησε στη δεύτερη θέση ... Περισσότερα

Πόλο - Έξαλλοι στην εθνική ομάδα για την διαιτησία του αγώνα με την Κροατία

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η λέξη οργή ίσως να να μην είναι αρκετή για να περιγράψει το συναίσθημα των Ελλήνων διεθνών, μετά το ισόπαλο 5-5 με την Κροατία, που τους άφησε στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τους στέλνει πάνω στην κορυφαία ομάδα του κόσμου αυτή την εποχή, την Ισπανία, στα προημιτελικα (με δεδομένο ότι θα ξεπεράσουν πρώτα την Κυριακή το χαμηλό εμπόδιο του Ισραήλ).

Advertisement
 

Η εθνική έχει γενικότερα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα, αλλά με 9.000 Κροάτες στις εξέδρες της “Spaladium Arena”, μία σχετική εύνοια στους οικοδεσπότες ήταν αναμενόμενη. Η φάση που προκάλεσε την οργή της ελληνικής πλευράς ήταν η ακύρωση του πεντακάθαρου γκολ που πέτυχε ο Αγγελος Βλαχόπουλος, στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με το σκορ ισόπαλο 3-3. “Συνήθως δεν μιλάω για τους διαιτητές, αλλά σήμερα έκαναν το μεγαλύτερο δυνατό λάθος στην πιο κρίσιμη στιγμή και έδωσαν στην Κροατία το πλεονέκτημα”, είπε ο πρωταγωνιστής της επίμαχης φάσης, η οποία (για τους παλαιότερους) θύμισε το ανήκουστο σφύριγμα του Μπόρις Μαργκέτα στον τελικό του Champions League το 2001, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το Σπλιτ, όταν ο Σλοβένος ακύρωσε με το… έτσι θέλω το γκολ του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και χάρισε στη γηπεδούχο Γιουγκ Ντουμπρόβνικ τον τίτλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ξέραμε ότι παίζαμε εναντίον των διοργανωτών, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται… “, ανέφερε κάπως πιο διπλωματικά ο Ντίνος Γενηδουνιάς, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία, έχοντας δει τον συνεργάτη του, Τάσο Σχίζα, να αποβάλλεται στη διάρκεια του αγώνα.

Advertisement
ΔΕΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, στο επίσημο report της ημέρας, αφήνει κάποιες αιχμές, κάνοντας λόγο για το πλεονέκτημα έδρας των Κροατών “… σε όλες τις πιθανές μορφές”, ενώ για την επίμαχη φάση αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο Αγγελος Βλαχόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι διαιτητές καταλόγισαν παράβαση 2μ. για άλλη μία φορά (σ.σ. είχε συμβεί και νωρίτερα σε βάρος της ελληνικής ομάδας), προφανώς σε βάρος παίκτη που δεν συμμετείχε στη φάση… “.

Advertisement
Family Kitchen

Φυσικά η LEN κάνει ειδική αναφορά στον νεαρό Ελληνα τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη, που ήταν η αποκάλυψη του αγώνα με 13 αποκρούσεις (10/10 στο πρώτο ημίχρονο) και φαίνεται να “εκτοξεύει” τις μετοχές του, στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του. Ενας παίκτης που πριν ένα χρόνο ήταν σχεδόν άγνωστος ακόμη και στους εν Ελλάδι μυημένους στην υδατοσφαίριση, αλλά φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί σε μεγάλα… σαλόνια.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο