Οι αγρότες της Πολωνίας σχεδιάζουν τον πλήρη αποκλεισμό όλων των συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία την 20η Φεβρουαρίου, έγινε σήμερα (13/2) γνωστό από μια συνδικαλιστική ένωση, κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ... Περισσότερα

Πολωνία: Οι αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό των συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία στις 20/2

Epilogestv

Epilogestv

Οι αγρότες της Πολωνίας σχεδιάζουν τον πλήρη αποκλεισμό όλων των συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία την 20η Φεβρουαρίου, έγινε σήμερα (13/2) γνωστό από μια συνδικαλιστική ένωση, κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διάρκειας ενός μήνα, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ως διαμαρτυρία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Advertisement
 

Οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς σε βάρος τους που θέτουν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως και τα αυξανόμενα κόστη και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ουκρανία.

Στην Πολωνία, οι αγρότες επιδεικνύουν ιδιαίτερη μαχητικότητα απέναντι στον αντίκτυπο των φθηνών εισαγωγών τροφίμων από την Ουκρανία. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν μια απεργία διάρκειας 30 ημερών, στο πλαίσιο της οποίας προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία.

«Την 20η Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 30ήμερης γενικής απεργίας των αγροτών, ανακοινώνουμε ότι όλες οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα επικεντρωθούν στον πλήρη αποκλεισμό όλων των συνόρων μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας και σε διαδηλώσεις στο πεδίο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η συνδικαλιστική ένωση Solidarity.

«Δεν θα αποκλειστούν μονάχα συνοριακά σημεία διέλευσης, αλλά επίσης επικοινωνιακοί κόμβοι και είσοδοι σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μεταφόρτωσης και λιμάνια».

Την ίδια ημέρα, αγρότες θα συρρεύσουν στη Βαρσοβία από κάθε κατεύθυνση.

Advertisement

Την ίδια ώρα, στην Τσεχία, η ένωση Agrarian Chamber ανακοίνωσε πως στις 22 Φεβρουαρίου ομάδες αγροτών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στα σύνορα των χωρών τους για μια κοινή ημέρα κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Οι Τσέχοι αγρότες θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους τη Δευτέρα με αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Πράγα.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη φυλακή ο 29χρονος κατηγορούμενος για το τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα

04/12/25 4:56 μμ

Στη φυλακή ο 29χρονος κατηγορούμενος για το τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών