Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκεται στα χέρια της η ΠΑΣΠ και κατά την αυριανή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα την κρατούν φοιτητές και φοιτήτριες της ΠΑΣΠ.

 

Advertisement

 

Αυτό επιβεβαιώνεται από ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη απαντώντας με σκληρό τρόπο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το οποίο και στην ουσία διαψεύδει.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ ξεκαθαρίζει ότι «η σημαία θα είναι και φέτος στην κεφαλή της αντιιμπεριαλιστικής πορείας με κατάληξη την Αμερικάνικη πρεσβεία». Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Μέρες μνήμης, μέρες αγωνιστικής εγρήγορσης και πάλι ανέλαβαν δράση όσοι επέλεγαν πάντα τον ρόλο του υπονομευτή και του προβοκάτορα, όσοι στέκονταν πάντα απέναντι στην ενότητα του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος.

Advertisement
ΔΕΗ

Σχετικά με τα σημερινά προβοκατόρικα δημοσιεύματα περί περιφοράς της αιματοβαμμένης σημαίας από το ένα κομματικό γραφείο στο άλλο καθώς και την κατάπτυστη δήλωση του κρατικοδίαιτου γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ περί κλοπής, η απάντηση είναι ότι η σημαία θα είναι και φέτος στην κεφαλή της αντιιμπεριαλιστικής πορείας με κατάληξη την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή την Nεολαία στην αυριανή παλλαϊκή πορεία».

Τι ανέφερε το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»

Στα χέρια πρώην κορυφαίου στελέχους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το ιστορικό λάβαρο αντίστασης του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών. Κάτι που συνεπάγεται ότι κατά την αυριανή πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για τον εορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου θα βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «προστασίας» και «περιφρούρησης» από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μην έχει πλέον το προνόμιο του απόλυτου ελέγχου για την τύχη ενός τόσο σημαντικού συμβόλου.

Ο άνθρωπος που φέρεται ως «κλειδοκράτορας» της θυρίδας, όπου φυλάσσεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, είναι ο επί μια δεκαετία τουλάχιστον, Πανελλαδικός Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλης Νικηφόρος, ο οποίος αποχώρησε το Κίνημα Αλλαγής εδώ και αρκετούς μήνες και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα τελευταία 24ώρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, επικοινώνησαν μαζί του, αφενός με σκοπό να «παραδώσει» τη σημαία του Πολυτεχνείου σε στελέχη της ΠΑΣΠ από την στιγμή που ο ίδιος πλέον έχει θέσει αυτόν εκτός κόμματος, αφετέρου δε να μην διανοηθεί να την «κληροδοτήσει» στην Κουμουνδούρου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα