Η εθελοντική ομάδα της Αερολέσχης Σερρών  είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .Η Αερολέσχη Σερρών ιδρύθηκε το 1984   και από το 2008 έχει εγγραφτεί στο μητρώο ... Περισσότερα

Πολύτιμος Σύμμαχος της Πολιτικής Προστασίας η Αερολέσχη Σερρών- Video

Epiloges Press

Epiloges Press

Η εθελοντική ομάδα της Αερολέσχης Σερρών  είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .Η Αερολέσχη Σερρών ιδρύθηκε το 1984   και από το 2008 έχει εγγραφτεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων.

Advertisement
 

Ωστόσο όμως τα τελευταία χρόνια  απέκτησε πιο ενεργό ρόλο καθώς με την αρωγή του Αντιπεριφερειάρχη  Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ο οποίος μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους, ανταποκρίθηκε στα προβλήματα και τα αιτήματα τους προκειμένου να συμβάλλουν αποτελεσματικά στα θέματα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και στη φήμη των Σερρών. Ο απαραίτητος εξοπλισμός ήρθε  και πλέον είναι στενοί του συνεργάτες.

Οι εθελοντές της αερολέσχης είναι έτοιμοι  να πετάξουν με τα αεροπλάνα τους προκειμένου να δουν από ψηλά πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ή να καταγράψουν την στάθμη των νερών μετά από έντονες βροχοπτώσεις και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Μάλιστα στην προσπάθεια τους δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετείχε προσωπικά  και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Εκτός όμως από αυτές τις δράσεις η αερολέσχη συμμετέχει και σε διασώσεις όταν η ζωή συμπολιτών μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η  χρησιμότητα και η  πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της αερολέσχης αναγνωρίστηκε και ενισχύθηκε με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις όπως η ασφαλτόστρωση του αεροδιαδρόμου. 

Advertisement

Η φυσική απόρροια της αναβάθμισης  ήταν η αερολέσχη του Δήμου Εμμ. Παππά της Π.Ε Σερρών να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χώρας και το ενδιαφέρον των νέων μελών να αυξάνεται διαρκώς. Ήδη κάποια σχολεία των Σερρών εκδήλωσαν  την επιθυμία οι μικροί μαθητές να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15/11/25 12:22 πμ

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα BBB- Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο. Κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»

15/11/25 12:17 πμ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

15/11/25 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

14/11/25 11:24 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

14/11/25 11:51 μμ

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

15/11/25 12:08 πμ

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ' τη 2η θέση

15/11/25 12:08 πμ

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ’ τη 2η θέση

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - 23 προσαγωγές

15/11/25 12:06 πμ

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

15/11/25 12:05 πμ

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

15/11/25 12:04 πμ

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

Ιωάννινα - Ημερίδα για τη Χειροτεχνία - Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

15/11/25 12:03 πμ

Ιωάννινα – Ημερίδα για τη Χειροτεχνία – Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου

15/11/25 12:02 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου