Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν χθες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν χθες το απόγευμα στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

 

Στον εισαγγελέα προσάγονται οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

 

Δύο αδελφές από τη Γαλλία, που βρίσκονταν στο νησί της Ρόδου για διακοπές μαζί με την τρίτη αδελφή τους, είναι τα θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή του Ιαλυσού στη Ρόδο.

Οι δυο άτυχες νέες, ηλικίας 19 και 16 χρονών, βρέθηκαν νεκρές στη πισίνα του ξενοδοχείου στις 6 και 30 το απόγευμα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης (ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί αφού είχε λήξει το ωράριο του) θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, που θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ, οι γονείς των δύο κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα χθες το απόγευμα, κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 μόλις ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.
Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Advertisement
Babis

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Ο ναυαγωσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6.20. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή νότιας Δωδεκανήσου κο Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού κ Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

 

dikaiologitika


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

20/03/26 3:13 μμ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίζονται 9 αρχαιότητες που εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, μεταξύ 1970-1992

20/03/26 3:12 μμ

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίζονται 9 αρχαιότητες που εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιείται έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα

20/03/26 3:10 μμ

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιείται έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων

20/03/26 3:10 μμ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων

Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους - Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

20/03/26 3:09 μμ

Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους – Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό

20/03/26 3:08 μμ

Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

20/03/26 3:07 μμ

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

Μια θεατρική «γέφυρα» Ελλάδας–Μολδαβίας στήνει το ΚΘΒΕ πριν την 25η Μαρτίου

20/03/26 3:06 μμ

Μια θεατρική «γέφυρα» Ελλάδας – Μολδαβίας στήνει το ΚΘΒΕ πριν την 25η Μαρτίου

ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά - Συνταγματικός ο γάμος

20/03/26 3:04 μμ

ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά – Συνταγματικός ο γάμος

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση και τις τέχνες-Nέο μεταπτυχιακό ΠΑΜΑΚ–Columbia

20/03/26 3:03 μμ

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση και τις τέχνες-Nέο μεταπτυχιακό ΠΑΜΑΚ–Columbia

Δήμος Σερρών: Συμπληρωματική χρηματοδότηση 500.000 ευρώγια την αναβάθμιση σχολικών μονάδων

20/03/26 12:29 μμ

Δήμος Σερρών: Συμπληρωματική χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση σχολικών μονάδων

Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ν. Μαγνησίας  η Νίκη-Ελένη Νομίδου!

20/03/26 12:25 μμ

Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ν. Μαγνησίας  η Νίκη-Ελένη Νομίδου!