Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τον θάνατο του δύο μηνών μωρού που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ που είχε η οικογένειά του στα Γλυκά Νερά. Το βρέφος, παρά τις μεγάλες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τον θάνατο του δύο μηνών μωρού που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ που είχε η οικογένειά του στα Γλυκά Νερά. Το βρέφος, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών, δεν άντεξε καθώς έχασε πολύ αίμα, με την μητέρα του να είναι σε κατάσταση σοκ.

 

 

Οπως κατέθεσε η ίδια στην αστυνομία, όπου νωρίτερα είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο (μαζί με τον σύζυγό της και την γιαγιά του βρέφους, αλλά αφέθηκε ελεύθερη στη συνέχεια), βρισκόταν στο μπάνιο και καθάριζε, με το μωρό να είναι στο σαλόνι και το ροτβάιλερ στο μπαλκόνι.

Εκεί ξαφνικά, όπως είπε, το σκυλί αγρίεψε, έσκισε τη σήτα και μπήκε μέσα στο σαλόνι, αρπάζοντας το μωρό. «Το άρπαξε και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα. Το κρατούσε με το στόμα του και κατάφερα να το βγάλω και να το μεταφέρω στο νοσοκομείο», είπε στις Αρχές η μητέρα του βρέφους. Εκεί οι γιατροί είδαν σοκαρισμένοι τα τραύματα του μωρού και για περίπου 30 λεπτά προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά μάταια…

«Δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις», είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Παίδων Πεντέλης, διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν.

Το σκυλί φαίνεται πως ζήλευε το μικρό κοριτσάκι της οικογένειας, κάτι που οι γονείς του είχαν αντιληφθεί και γι’ αυτό το είχαν περιορίσει σε έναν πολύ μικρό χώρο, στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού τους. Ωστόσο, αυτό σύμφωνα με τους γείτονες, ήταν συνεχώς αγριεμένο και γάβγιζε.

«Είδα την γυναίκα να τρέχει με το μωρό αγκαλιά και να φεύγει. Το σκυλί που έχουν είναι πολύ άγριο», είπε ένας γείτονας στο Open, ενώ μία άλλη γειτόνισσα σχολίασε: «Γάβγιζε κάθε μέρα, όλη μέρα ως το βράδυ. Προφανώς το σκυλί δεν είχε μεγάλη επαφή με τον έξω κόσμο».

Advertisement
MEGA

Οι απόψεις διίστανται πάντως από τους γείτονες, καθώς άλλοι είπαν πως γάβγιζε μόνο όταν έβλεπε άλλα σκυλιά. Αλλά σε αυτό που φαίνεται πως όλοι συμφωνούν, είναι πως το σκυλί δεν το έβγαζαν συχνά για βόλτα και όταν το έκαναν, αυτό γινόταν χωρίς να έχουν μαζί τους τα παιδιά. Ειδικοί θα εξετάσουν ωστόσο το ροτβάιλερ στο Κορωπί και θα αποφασίσουν αν μπορεί να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια ή όχι λόγω επιθετικής συμπεριφοράς.

Το σκυλί όπως φαίνεται ήταν περιορισμένο στο μπαλκόνι και μόλις είδε το μικρό κορίτσι μόνο του, αγρίεψε και του επιτέθηκε. Το μωρό αυτό ήταν το τέταρτο της οικογένειας, που έχει άλλα τρία αγόρια, τα οποία ο πατέρας τους τα πήγαινε στο σχολείο εκείνη την ώρα. Προς το παρόν, τα τρία αγόρια της οικογένειας δεν έχουν ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί στη μικρή τους αδελφούλα, κάτι που θα γίνει με την βοήθεια ειδικού ψυχολόγου.

Σε κατάσταση σοκ είναι την ίδια ώρα η μητέρα του βρέφους που μετά από πολλές προσπάθειες για να αποκτήσει ένα κορίτσι, έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, βλέποντάς το στο στόμα του ροτβάιλερ, το οποίο τελικά του αφαίρεσε τη ζωή. Οπως ανέφεραν οι γείτονες του ζευγαριού, η μητέρα του βρέφους, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, προσπαθούσε πολύ να κάνει ένα κοριτσάκι και τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι είχε έναν πολύ δύσκολο τοκετό και χρειάστηκε και χειρουργείο. Δυστυχώς όμως μετά από δύο μήνες, είδε με τα μάτια της το σκυλί τους να το κατασπαράζει.

Πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή