Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα καπάκια από τα άδεια βαζάκια;

a group of white plates
Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις καπάκια από τα άδεια βαζάκια;

Όλοι έχουμε άδεια βαζάκια στο σπίτι μας και όλοι έχουμε την τάση να τα κρατάμε, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, ενώ πιάνουν και χώρο στη ντουλάπα.

Υπάρχουν όμως μερικοί έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα καπάκια από τα άδεια βαζάκια εύκολα, ανέξοδα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Διακοσμητικές βάσεις

Μπορείς να ζωγραφίσεις τα καπάκια από βαζάκια μαρμελάδας. Βάψε τα καπάκια σε όποιο χρώμα θέλεις και στη συνέχεια κόλλησε γύρω-γύρω κορδέλα ή δαντέλα. Δημιούργησε και δες πως ένα απλό καπάκι θα μετατραπεί σε κάτι όμορφο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και ως βάσεις για κερί. Για να σε βοηθήσουμε σού δίνουμε το βίντεο.

Advertisement

Σουβέρ

Κόψε στρογγυλά κομμάτια φελλού που να χωράνε ακριβώς μέσα στα καπάκια. Κόψε τον φελλό και βάλε τον μέσα στο καπάκι. Μπορείς να τα διακοσμήσεις και να δημιουργήσεις ένα νέο χρήσιμο αντικείμενο για το σπίτι σου.

Φτιάξε μίνι τάρτες

Φτιάξε μίνι τάρτες. Κόψε το ζυμάρι στο μέγεθος που έχει το καπάκι σου και βάλε τη ζύμη μέσα στο καπάκι. Πρόσθεσε ό,τι υλικά θέλεις και ψήσε κανονικά. Τα καπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μίνι ταψάκια.

πηγή olivemagazine.gr