Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά ιδρώτα από τα πουλόβερ

96
 Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά ιδρώτα από τα πουλόβερ
 Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά ιδρώτα από τα πουλόβερ

Μύρισε άνοιξη και σιγά σιγά ξεκινάτε να μαζεύετε τα χειμωνιάτικα ρούχα . Ξεκινάει κοινώς αυτή η άχαρη εποχή που πρέπει να φτιάξετε ντουλάπες, ξεκαθαρίζοντας, πλένοντας, σιδερώνοντας και τακτοποιώντας όλα τα ρούχα της οικογένειας.

Τα πουλόβερ είναι συνήθως από τα πρώτα που τακτοποιούνται ψηλά στην ντουλάπα. Ωστόσο, είναι πιθανόν ενώ τα έχετε πλύνει να εξακολουθούν να μυρίζουν στη μασχάλη ιδρώτα. Και η οσμή είναι ακόμα πιο έντονη όταν τα σιδερώνετε.

Πώς φεύγει ο ιδρώτας από τα πουλόβερ

  • Σαπούνι

Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό μουλιάστε το πουλόβερ και στη συνέχεια, τρίψτε με πράσινο σαπούνι τα σημεία που μυρίζουν (τα πουλόβερ τα πλένετε πάντα γυρισμένα ανάποδα).Το ξεπλένετε με κρύο νερό, το στύβετε απαλά και το αφήνετε να στεγνώσει.

  • Λευκό ξίδι

Αν το πουλόβερ είναι χοντρό, ρίξτε σε μια λεκάνη με νερό μισό ποτήρι λευκό ξίδι ( διαφορετικά λιγότερη ποσότητα).

Αφήστε το να μουλιάσει για αρκετές ώρες και στη συνέχεια το ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια ρίχνετε μια μικρή ποσότητα μαλακτικού και το αφήνετε για μερικά λεπτά πριν το αφήσετε να στραγγίσει και το απλώσετε να στεγνώσει.

Advertisement

Στη συνέχεια, βυθίστε το σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και στη συνέχεια πιέστε το για να φύγει το περισσότερο νερό.

Βάλτε το πουλόβερ ανάμεσα σε δύο στεγνές πετσέτες που έχετε απλώσει σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα. Με τα χέρια σας και αργά και προσεκτικά, κάντε κινήσεις στα σημεία που έχει ξεχειλώσει το πουλόβερ για να το επαναφέρετε. Στη συνέχεια. αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει. Αποφύγετε στο σημείο αυτό να κρεμάσετε το πουλόβερ σε κρεμάστρα ή στην απλώστρα.

Με πληροφορίες από wikihow.com