Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων σε 30 λεπτά ή λιγότερο

1769
Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων σε 30 λεπτά ή λιγότερο
Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων σε 30 λεπτά ή λιγότερο

Το να καθαρίζετε ένα πλυντήριο είναι μία δουλειά που μπορεί να μην σκεφτείτε μέχρι να αναδυθεί μια άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο. Ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων, ακόμη και όταν η δουλειά του είναι να κάνει το αντίθετο.

Καθημερινά είδη όπως βρώμικα ρούχα σεντόνια και πετσέτες – μπορεί να οδηγήσουν σε ένα λιγότερο καθαρό πλυντήριο ρούχων, αν δεν το συντηρείτε.

«Οι άνθρωποι ακόμα δεν γνωρίζουν ότι τα πλυντήρια ρούχων πρέπει να καθαρίζονται τακτικά»
«Συσχετίζουν το «μηχάνημα καθαρισμού» με τον «αυτόματο καθαρισμό», και αυτό δεν ισχύει».
Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά ένα πλυντήριο ρούχων, επειδή μπορεί να γίνει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. «Οτιδήποτε από υπολείμματα σαπουνιού, απορρυπαντικό, μαλακτικό και υπολείμματα ινών, συν το σκληρό νερό μπορεί να φράξει την αποχέτευση». Επιπλέον, εάν δεν ξέρετε πώς να καθαρίζετε ένα πλυντήριο, μπορεί να συσσωρευτεί βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει άσχημη μυρωδιά. Πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριό σας τακτικά κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες.

Είναι καλύτερη η χλωρίνη ή το ξύδι για τον καθαρισμό ενός πλυντηρίου;

Η χλωρίνη και το λευκό ξύδι είναι κοινά καθαριστικά συστατικά που έχουν αποδειχτεί ότι αντιμετωπίζουν τη μούχλα, και βρωμιά. Το λευκό ξύδι είναι πολύ όξινο, επομένως είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να σκοτώσετε την ανεπιθύμητη γλοιώδη συσσώρευση που τείνει να αναπτύσσεται σε υγρό περιβάλλον.
Η χλωρίνη, από την άλλη πλευρά, είναι ένας οξειδωτικός παράγοντας (γι’ αυτό κάνει τις λευκές πετσέτες σας φωτεινές και ολόλευκες). Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό ενός πλυντηρίου, η λύση καθαρισμού σας εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. «Εάν έχετε μούχλα ή βρωμια, τόσο το ξύδι όσο και το χλωρίνη είναι αποτελεσματικά, αλλά η χλωρίνη είναι πιο αποτελεσματική». «Για την αφαίρεση των οσμών, θα έλεγα ξύδι».

Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, προτιμούν το λευκό ξύδι επειδή δεν είναι τόσο σκληρό όσο το λευκαντικό.
Εκτός, φυσικά, αν το πλυντήριό σας έχει παραμεληθεί τελείως, και είναι πλέον πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και μικρόβια, και θέλετε ένα ισχυρό καθαριστικό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ρυθμίσετε το πλυντήριο σε έναν κανονικό κύκλο πλύσης με ζεστό νερό και να προσθέσετε ένα τέταρτο του φλιτζανιού χλωρίνη. Εάν χρησιμοποιείτε χλωρίνη, ελέγξτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό.

Advertisement

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το εσωτερικό ενός πλυντηρίου

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε μερικά κοινά είδη οικιακής χρήσης: ένα μπουκάλι σπρέι, αποσταγμένο λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, ένα πανί καθαρισμού από μικροΐνες και μια παλιά οδοντόβουρτσα. Παρόλο που θα έχετε την ίδια λίστα υλικών καθαρισμού
για ένα πλυντήριο με μπροστινή φόρτωση και ένα πλυντήριο ρούχων με φόρτωση από πάνω, η μέθοδος είναι λίγο διαφορετική.

Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να ξεχνούν να καθαριζουν την αποχέτευση του πλυντηρίου.
Για να καθαρίσετε την αποχέτευση, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το πλυντήριο είναι σβηστό. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε προσεκτικά την αποστράγγιση από τον σωλήνα ή ίσως η αποχέτευση του πλυντηρίου σας να είναι συνδεδεμένη στον νεροχύτη.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, μόλις αποσυνδεθεί η αποχέτευση, τοποθετήστε την σε μια άδεια μπανιέρα ή νιπτήρα και αφήστε την περίσσεια του νερού να αποστραγγιστεί. Ελέγξτε για να δείτε αν έχει κολλήσει κάτι μέσα. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συρμα αποστράγγισης για να το απομακρύνετε. Στη συνέχεια, μουλιάστε την αποστράγγιση σε ξύδι για να αφαιρέσετε την βρωμια που περιβάλλει το άνοιγμα της αποχέτευσης. Για επίμονη βρωμιά, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα με λίγη μαγειρική σόδα. Σκουπίστε τα υπολείμματα με ένα υγρό πανί.

Ελέγξτε αν το πλυντήριό σας έχει φίλτρο, ιδιαίτερα αν έχετε παλαιότερο μοντέλο. Εάν δεν το βλέπετε ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης, καθώς τα φίλτρα του πλυντηρίου μπορεί να βρίσκονται σε πολλές θέσεις, όπως το άκρο ενός σωλήνα αποστράγγισης, κατά μήκος της στεφάνης του τυμπάνου, κάτω από το κάλυμμα του καδου ή ακόμα και στο εξωτερικό
ενός πλυντηρίου σε μια τρυπα. Το φίλτρο μπορεί να μοιάζει με πλέγμα ή κάτι με μικρές τρύπες για να πιάνει χνούδι.

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο μπροστινής φόρτωσης:

Για μια εξαιρετικά γρήγορη καθαριότητα του πλυντηρίου σας που θα σας πάρει λιγότερο από 30 λεπτά, προσθέστε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το εσωτερικό του κάδου. Σκουπίστε γύρω από το τύμπανο του πλυντηρίου με ένα πανί από μικροΐνες, χωρίς να αφήνετε καμία επιφάνεια ανέγγιχτη. Στη συνέχεια, σκουπίστε τις ελαστικές φλάντζες—γνωστές και ως τσιμούχες γύρω από την πόρτα. Καθώς σκουπίζετε γύρω τους, πιθανότατα θα βρείτε μούχλα, χνούδι και ακόμη και τρίχες.

Για έναν τακτικό καθαρισμό μπορείτε να τον καθαρίσετε με ένα λευκό πανί από μικροΐνες και χλωρίνη αναμεμειγμένα με σαπούνι πιάτων, ειδικά γύρω από την ελαστική τσιμούχα. «Ρυθμίστε το πλυντήριο στην υψηλότερη ρύθμιση νερού και θερμοκρασίας και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και περίπου πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας».

Όσον αφορά τον τριμηνιαίο βαθύ καθαρισμό ενός πλυντηρίου ρούχων ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά,αντί για ξύδι και αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιήστε δύο φλιτζάνια σόδα πλυσίματος και δύο φλιτζάνια βόρακα.
Αφήστε να καθίσει για μια ώρα και μετά κάντε έναν πλήρη κύκλο. «Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, η σόδα και ο βόρακας θα μαλακώσουν αρκετά τα μέταλλα και τα υπολείμματα για να καθαρίσουν σε βάθος την αποχέτευση και το τύμπανο του πλυντηρίου»

Πηγή xrysoskoufaki.gr