Πώς να τακτοποιήσεις τα ρούχα όταν δεν έχεις χώρο στην ντουλάπα

1678
Πώς να τακτοποιήσεις τα ρούχα όταν δεν έχεις χώρο στην ντουλάπα
Πώς να τακτοποιήσεις τα ρούχα όταν δεν έχεις χώρο στην ντουλάπα

Η ντουλάπα σου είναι πολύ μικρή και δεν χωράει πλέον την γκαρνταρόμπα σου; Ρούχα, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα, παπούτσια, τσάντες και διάφορα άλλα αξεσουάρ καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος τους, με αποτέλεσμα να ξεμένουμε από χώρο.

Τι να κάνεις όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην ντουλάπα ή –στη χειρότερη– όταν δεν υπάρχει καθόλου ντουλάπα; Δίνουμε μερικές ευφάνταστες ιδέες που μπορεί να σε σώσουν από ένα ακατάστατο υπνοδωμάτιο.

7 τρόποι να τακτοποιήσετε τα ρούχα

Χρησιμοποιήστε μια συρταριέρα για ρούχα

Οι συρταριέρες βοηθούν σημαντικά στον περιορισμό της ακαταστασίας, αφού μπορούμε να βάλουμε σε αυτές μπλουζάκια ή πουλόβερ και να αφήσουμε χώρο στην ντουλάπα μας για ρούχα που πρέπει να είναι σε κρεμάστρες, όπως τα παλτό ή τα φορέματα. Το σημαντικό είναι να κρατάτε τα συρτάρια του επίπλου τακτοποιημένα!

Ράγα ρούχων

Οι ράγες είναι μια καλή εναλλακτική όταν δεν έχουμε χώρο να κρεμάσουμε τα ρούχα μας στην ντουλάπα. Είναι πολύ πιο οικονομικές και βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου στο υπνοδωμάτιο.

Προσθέστε γάντζους στους τοίχους

Οι γάντζοι στους τοίχους είναι πολύ βολικοί για να κρεμάτε από παλτό μέχρι ζώνες και τσάντες. Αν το δωμάτιό σας είναι μικρό, οι γάντζοι θα σας λύσουν τα χέρια και ως προς την εξοικονόμηση χώρου.

Advertisement

Πώς να τακτοποιήσεις τα ρούχα όταν δεν έχεις χώρο στην ντουλάπα

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι

Μπορείτε, επίσης, να βάλετε όσα ρούχα φοράτε σπάνια ή τα εκτός εποχής σε μεγάλα πλαστικά κουτιά με καπάκι για να μην σκονίζονται, και να τα τοποθετήσετε κάτω από το κρεβάτι. Πριν τα αποθηκεύσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά. Αν πρόκειται για μάλλινα, προσθέστε στο κουτί και ένα φακελάκι λεβάντας (ή κάποιο άλλο φυσικό αντισκορικό) για την πρόληψη του σκόρου.

Ένας καλόγερος για τα παλτό;

Ακόμα κι αν σας θυμίζει άλλες εποχές, ο καλόγερος ρούχων μπορεί να φανεί μια βολική λύση για να κρεμάτε τα παλτό, τα μπουφάν ή άλλα ρούχα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Ρούχα στη …βιβλιοθήκη!

Αν η βιβλιοθήκη σας έχει λίγο χώρο, τότε μπορεί να φιλοξενήσει μερικά ελαφρά, μη ογκώδη ρούχα, όπως αυτά της γυμναστικής και μερικά T-shirt ή κολάν. Αν δεν σας αρέσει αισθητικά ο συνδυασμός βιβλίων και ρούχων, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τελευταία σε μικρά κουτιά που θα τοποθετήσετε πάνω στη βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να μην φαίνεται το περιεχόμενο.

Τοποθετήστε διαχωριστικά συρταριών

Πάντα να θυμάστε να τοποθετείτε στα συρτάρια σας διαχωριστικά, τα οποία μπορούν να κρατήσουν τα ρούχα τακτοποιημένα και σε σειρά. Έτσι, θα ξέρετε πού βρίσκεται το κάθε πράγμα και δεν θα χρειάζεται να «σκάβετε» μέσα στο συρτάρι για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

πηγή ow.gr

φωτο iStock