Πόσο συχνά να καθαρίζετε την κουρτίνα και τα χαλάκια του μπάνιου

232
Πόσο συχνά να καθαρίζετε την κουρτίνα και τα χαλάκια του μπάνιου
Πόσο συχνά να καθαρίζετε την κουρτίνα και τα χαλάκια του μπάνιου

Η κουρτίνα και τα χαλάκια του μπάνιου, είναι από τα αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζετε αρκετά συχνά και να προσέχετε για τυχόν βρωμιές, μούχλα και άσχημες μυρωδιές.

Κουρτίνα μπάνιου

Χρησιμοποιείτε την κουρτίνα του μπάνιου καθημερινά και πιθανόν σκέφτεστε ότι όπως είναι καθαρή η μπανιέρα από την συχνή επαφή με το νερό, κάτι τέτοιο θα ισχύει και για την κουρτίνα. Κι όμως, η κουρτίνα πρέπει να διατηρείτε καθαρή, γιατί ακόμα και αν δεν βλέπετε ίχνη βρωμιάς, η παρατεταμένη υγρασία κάνει δυστυχώς τη δουλειά της. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα δοκιμών στο σπίτι που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το SafeHome.org έδειξαν ότι η κουρτίνα του μπάνιου είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο, καθώς φιλοξενεί 60 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την υγεία όταν πρόκειται για την κουρτίνα του μπάνιου είναι η μούχλα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζετε την κουρτίνα του μπάνιου σας κάθε έξι μήνες ή νωρίτερα εάν μουχλιάσει ή λερωθεί εμφανώς σε σημείο που δεν μπορεί να καθαριστεί.

Πρέπει να καθαρίζετε τακτικά την κουρτίνα του μπάνιου με ένα απολυμαντικό. Η μυρωδιά και τα μάτια σας μπορούν να είναι ο οδηγός σας. Αν φαίνεται βρώμικο ή μυρίζει άσχημα, πιθανότατα περιμένατε πολύ για να την καθαρίσετε ή να την αλλάξετε με καινούργια.

Χαλάκια μπάνιου

Τα χαλάκια του μπάνιου σας πρέπει να καθαρίζονται ιδανικά κάθε εβδομάδα. Εάν τα καθαρίζετε τακτικά, η αντικατάστασή τους μπορεί να να καθυστερήσει, αλλά αν παρουσιάζουν σημάδια φθοράς ή διαλύονται, μάλλον ήρθε η ώρα να τα πετάξετε. Τρίψτε και απολυμάνετε τα χαλάκια έξω από το ντους που χρησιμοποιούνται ως αντιολισθητικά κάθε φορά που καθαρίζετε την μπανιέρα σας.

Advertisement

Μια ιδιαίτερη ανησυχία για τα χαλάκια στο μπάνιο είναι το “πόδι του αθλητή”, μία νόσος που οφείλεται σε μύκητες. Το ξηρό δέρμα μπορούν να επιτρέψουν στα δερματόφυτα (μύκητες που μολύνουν το δέρμα) να προσκολληθούν στο πόδι σας. Ένας σημαντικός τρόπος για την πρόληψη του “ποδιού του αθλητή” είναι να απολυμαίνονται οι επιφάνειες που πατάτε ξυπόλητοι, συμπεριλαμβανομένων των χαλιών του μπάνιου.

πηγή healthstories.gr