Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών

Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών
Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών

Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών, ακόμα κι αν αναφέρεται στη συσκευασία ότι απαιτείται μόνο 1 λεπτό;

Για να εξασφαλίσετε ότι τα νύχια σας θα είναι ομοιόμορφα και λεία μετά το μανικιούρ που κάνετε στο σπίτι, είναι σημαντικό να δώσετε στο βερνίκι αρκετό χρόνο για να στεγνώσει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών

Γενικά, το βερνίκι νυχιών μπορεί να χρειαστεί έως και δύο ώρες για να στεγνώσει εντελώς, αλλά μην τρομάζετε. Τουλάχιστον, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 20 λεπτά πριν κάνετε οτιδήποτε με τα χέρια σας, για να στεγνώσει και η τελευταία στρώση. Ορισμένες φόρμουλες γρήγορου στεγνώματος μπορεί να χρειαστούν περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα για να στεγνώσουν εντελώς.

Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών

Παράγοντες που επηρεάζουν την ώρα

Ο χρόνος που χρειάζεται για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως πόσες στρώσεις απλώνετε, πόσο παχιά είναι η κάθε στρώση και ποιο είδος βερνικιού επιλέγετε. Για να στεγνώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, φροντίστε να εφαρμόσετε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις βερνικιού.

Πώς να τσεκάρετε εάν το βερνίκι νυχιών είναι στεγνό

Ακόμη και αν περιμένετε μια ολόκληρη ώρα, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν το βερνίκι νυχιών είναι εντελώς στεγνό. Ένας τρόπος ελέγχου είναι να αγγίξετε ή να χτυπήσετε τα νύχια σας μεταξύ τους. Εάν δεν κολλάνε όταν το κάνετε αυτό, το βερνίκι νυχιών σας είναι στεγνό.

Τρόποι για να επιταχύνετε τους χρόνους στεγνώματος

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να στεγνώσει πιο γρήγορα το βερνίκι νυχιών, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες.Περιμένετε δύο λεπτά μεταξύ των στρώσεων

Ένας τρόπος για να επιταχύνετε τους χρόνους στεγνώματος είναι να περιμένετε δύο λεπτά μεταξύ κάθε στρώσης – δοκιμάστε να βάψετε τα νύχια σας ενώ κάνετε κάτι ευχάριστο, όπως να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή.

Προτιμήστε λεπτές στρώσεις

Η εφαρμογή βερνικιού είναι εξαιρετικά σημαντική όταν θέλετε να στεγνώσει γρήγορα. Αντί για δύο χοντρές στρώσεις, προτιμήστε τρεις λεπτές, καθώς τα λεπτότερα στρώματα στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα παχύτερα. Επιπλέον, είναι ιδανικό να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι νυχιών που απαιτεί μόνο μία έως τρεις στρώσεις (μεταξύ της βάσης και του top coat) για να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα.

Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα

Η χρήση ηλεκτρικού ή χειροκίνητου ανεμιστήρα θα βοηθήσει επίσης στην επιτάχυνση του χρόνου στεγνώματος. Ο στεγνωτήρας μαλλιών είναι επίσης αποτελεσματικός, αλλά θα πρέπει να προσέχετε μήπως σχηματιστούν φυσαλίδες αέρα ή κολλήσει κατά λάθος χνούδι στο βερνίκι.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα Fast Dry

Υπάρχουν μερικά προϊόντα, όπως τα top coats και τα drying drops, που βοηθούν στην επιτάχυνση του χρόνου στεγνώματος του βερνικιού νυχιών.

Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών

πηγή healthstories.gr