Νέες αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Πράγας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούν ανατριχίλα. Όπλα και πυρομαχικά μέσα σε μία θήκη κιθάρας κουβαλούσε το τελευταίο διάστημα ο 24χρονος, ο ... Περισσότερα

Όπλα και πυρομαχικά μέσα σε μία θήκη κιθάρας κουβαλούσε το τελευταίο διάστημα ο 24χρονος, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Epilogestv

Epilogestv

Νέες αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Πράγας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούν ανατριχίλα. Όπλα και πυρομαχικά μέσα σε μία θήκη κιθάρας κουβαλούσε το τελευταίο διάστημα ο 24χρονος, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος», δεν είχε ποινικό μητρώο και είχε άδεια οπλοχρησίας. Όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως έναν εσωστρεφή «σπασίκλα» που γοητευόταν από τα όπλα και μισούσε τον κόσμο. Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, είχε ολοκληρώσει την προπτυχιακή του διατριβή για την Πολωνική ιστορία του 19ου αιώνα.

Πάντως οι αρχές της Πράγας αναζητούν τη νεαρή κοπέλα του 24χρονου μακελάρη, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μακελειό μέσα στο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 24χρονου, Νταβίντ Κόζακ, η αστυνομία βρήκε μια αυτοσχέδια βόμβα.

Ο νεαρός φαίνεται να είχε εμπνευστεί το μακελειό από παρόμοια επίθεση που είχε πραγματοποιήσει μια 14χρονη στη Ρωσία. «Επιτρέψτε μου να συστηθώ, το όνομά μου είναι David. Θέλω να προχωρήσω σε ένοπλη επίθεση σε σχολείο και ίσως σε αυτοκτονία. Η Alina Afanaskina με έχει βοηθήσει πάρα πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στο Telegram.

«Ο Νταβίντ και εγώ πηγαίναμε στην Πράγα με το λεωφορείο τρεις φορές την εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό κρατούσε θήκη κιθάρας, αλλά ποτέ δεν έγινε συζήτηση ότι παίζει κάτι. Μου φάνηκε περίεργο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Blesk μια γυναίκα από το ίδιο χωριό Κλαντένσκο με τον Κόζακ.

Συγχωριανοί του Κόζακ ανέφεραν πώς ο πατέρας του ήταν μάλλον αυστηρός και επέμενε ο γιος του να σπουδάσει, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για πάρτι και διασκέδαση. Ο μακελάρης πριν εξαπολύσει τη μεγάλη επίθεση μέσα στο Πανεπιστήμιο, σκότωσε τον πατέρα του, ενώ εικάζεται ότι πριν από λίγες μέρες σκότωσε έναν άνδρα και τη δύο μηνών κορούλα του.

Advertisement
MEGA

Μάλιστα, γείτονες του 24χρονου δήλωσαν σε τοπικό Μέσο ότι ο φοιτητής σχεδίαζε, εκτός από τον πατέρα του, να σκοτώσει και τη μητέρα του. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η μητέρα του έφυγε για τη δουλειά όταν της τηλεφώνησαν και έτσι σώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του δράστη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και την επιβλέπουν ειδικοί, ενώ της έχουν χορηγηθεί ηρεμιστικά. Η εφημερίδα Blesk προσθέτει ότι η οικογένεια του δράστη δέχεται απειλές και η αστυνομία φροντίζει για την ασφάλειά της.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα, Σάββατο (23.12.2023), σε ημέρα εθνικού πένθους. Οι σημαίες στα επίσημα κτίρια κυματίζουν μεσίστιες και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 6:38 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 6:17 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 5:57 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 4:50 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 4:35 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 4:22 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο