Ξεκινούν σήμερα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάπτυξης με 54 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικαιούχοι των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων περιμένουν στη λίστα αναμονής άνω του ενός έτους. ... Περισσότερα

Πρεμιέρα σήμερα για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Epiloges Press

Epiloges Press

Ξεκινούν σήμερα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάπτυξης με 54 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικαιούχοι των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων περιμένουν στη λίστα αναμονής άνω του ενός έτους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ήδη κλειστεί 2.000 χειρουργεία στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και «κάθε μέρα ανεβαίνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Συνολικά τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία αφορούν περίπου 34.500 ασθενείς και ξεκινούν από πίσω προς τα εμπρός, δηλαδή από τη μεγαλύτερη αναμονή προς τη μικρότερη.

«Από 28 Νοεμβρίου σταματάμε τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, θα τα ξεκινήσουμε αμέσως μετά, γιατί έχουμε βάλει ορόσημο να κάνουμε τουλάχιστον 34.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία μέσα σε έναν χρόνο. Αν δεν φτάσουμε τις 34.000 σε ένα χρόνο, χάνουμε τα χρήματα», είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας.

Σήμερα στις 15:30 ο κ. Γεωργιάδης θα βρεθεί στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών για την έναρξη των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν απογευματινό χειρουργείο

Για να δικαιούται κάποιος το δωρεάν απογευματινό χειρουργείο θα πρέπει να έχει αναμονή άνω του ενός έτους και όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που η αναμονή φτάνει ακόμα και τα 4 χρόνια.

Advertisement
MEGA

Μέσω της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείου η κάθε κλινική επικοινωνεί τηλεφωνικά με τις 20 παλαιότερες περιπτώσεις, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον προγραμματισμό του χειρουργείου. Αν δεν το επιθυμούν, θα βγαίνουν από τη λίστα. Έτσι θα απελευθερώνονται 20 χειρουργεία ανά κλινική και θα επικαιροποιείται η λίστα. Για να προχωρήσει η κλινική στην επόμενη 20άδα πρέπει να έχει τελειώσει την εκκρεμότητα με την προηγούμενη 20άδα.

Το υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει κάποια χειρουργεία να γίνουν εντελών δωρεάν σε ιδιωτικές κλινικές και αυτό πρώτον για να μην «μπλοκάρει» το σύστημα στα Δημόσια Νοσοκομεία και δεύτερον γιατί υπάρχουν κάποια χειρουργεία αρκετά εξειδικευμένα που δεν μπορούν να γίνουν στο ΕΣΥ, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Υγείας. Από τα 54 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία τα 9 θα κατευθυνθούν στις ιδιωτικές κλινικές.

«Σε κάποιες πόλεις που έχουμε πάρα πολλές επεμβάσεις για ορισμένου τύπου χειρουργεία και άρα, το δημόσιο σύστημα δεν προλαβαίνει να κάνει μέσα σε ένα χρόνο όλα αυτά τα χειρουργεία, θα μπορεί το σύστημα να κατευθύνει ασθενείς προς τον ιδιωτικό τομέα, είτε με τον γιατρό τους από το ΕΣΥ, είτε με το γιατρό τους του ιδιωτικού τομέα και φυσικά τα έξοδα θα τα πληρώνουμε εμείς», εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες